Breaking news

George Crãciun, concurent la Top Chef, a gătit pentru prinţul William

George Crãciun, unul dintre concurenţii noului sezon Top Chef, de la Antena 1, a gãtit pentru prinţul William şi Kate Middleton.

George Craciun - top chefAntena 1 le readuce telespectatorilor în această toamnă un nou sezon al celei mai savuroase competiţii culinare, Top Chef, şi pune pe muchie de cuţit abilităţile a 24 dintre cei mai buni bucãtari ai momentului, care au lucrat în restaurante cu stele Michelin din Belgia, Franţa, Spania şi Anglia.

Printre ei şi George Crãciun, un orãdean de 33 de ani, cu o vastã experienţã gastronomicã, dobânditã în unele dintre cele mai mari restaurante din lume.

George nu a fost bucãtar dintotdeauna, ba chiar a debutat într-un domeniu ce nu are nimic de-a face cu bucãtãria, cel al vânzãrilor. Dupã o perioadã în care am activat ca economist, am decis cã pasiunea mea de a gãti trebuie sã se transforme în datoria mea de zi cu zi, la un nivel profesionist. Astfel, am plecat la Londra, decis fiind sã îmi urmez visul într-o capitalã a gastronomiei.

Nu i-a fost fricã sã înceapã de la zero, ca ajutor de bucãtar, convins fiind cã va urca repede treptele pe scara ierarhicã.

Dupã 4 ani petrecuţi la restaurantul Queens, în incinta celui mai vechi club de tenis din Londra a ajuns junior sous-chef. În paralel cu munca depusã aici, George a urmat cursurile colegiului Westminster Kingsway, iar în turele libere mergea la un alt restaurant din zonã, pentru a învãţa cât mai multe lucruri.

Tot Anglia i-a adus posibilitatea de a gãti pentru numeroase personalitãţi, printre care şi Prinţul William şi Ducesa Kate Middleton.

Îmi amintesc şi acum ziua în care au intrat în restaurant. Toţi ne întrebam oare ce or sã comande, astfel cã am fost plãcut surprinşi sã constatãm cã se comportã întocmai ca nişte oameni obişnuiţi.Prinţul a ales un steak de vitã cu roşii uscate şi o porţie de, atenţie, cartofi prãjiţi, în vreme ce ducesa a ales o salatã Caesar”, a spus George  Crãciun.

Cum se va descurca George, rãmâne de vãzut noul sezon al celei mai savuroase competiţii culinare, Top Chef, în curând la Antena 1.

>