Breaking news

George Copos, Mihai Stoica și Gică Popescu vor fi încarcerați în regim închis la Rahova

loading...

Comisia Specială de la penitenciarul Rahova a decis marți ca George Copos, Mihai Stoica și Gică Popescu să fie încarcerați în regim închis în penitenciar.

stoica - copos - popescuVești proaste pentru greii din fotbal, condamnați la închisoare cu executare în Dosarul transferurilor. Comisia Penitenciarului de Maximă Siguranță de la Rahova a stabilit ca Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos, să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie. Decizia Comisiei Penitenciarului Rahova a fost luată după ce lui Popescu, Copos şi Stoica le-a expirat perioada de carantină.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depăşesc 13 ani.
În schimb, regimul semideschis se aplică iniţial deţinuţilor condamnaţi la pedepse mai mari de un an, dar care nu depăşesc trei ani.

Regimul închis nu le va permite celor trei să muncească și astfel să-și reducă pedeapsa sau să primească săptămânal vizite și nici să aibă acces la anumite drepturi în spatele gratiilor.

Perioada de carantină a expirat şi pentru fraţii Ioan şi Victor Becali şi Cristian Borcea, toţi trei încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, precum şi pentru Jean Pădureanu, aflat la Spitalul Penitenciarului Jilava, având probleme medicale.

“Cel mai probabil, comisia se va întruni săptămâna aceasta ori, cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Pentru că pedepsele primite de Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea depășesc, în fiecare caz, trei ani de închisoare, cel mai probabil regimul de detenție pe care îl vor primi va fi unul închis, motiv pentru care nu vor mai putea rămâne la Penitenciarul Poarta Albă.

Miercuri, perioada de carantină va expira şi pentru al optulea condamnat din dosarul transferurilor, Gheorghe Neţoiu, încarcerat la Penitenciarul Craiova.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători. Primul termen de judecată a fost pe 21 martie 2014, dar . Instanţa a amânat judecarea pentru 4 aprilie, întrucât decizia din dosarul transferurilor de jucători nu a fost motivată. În timp ce contestaţia lui Cristian Borcea va fi judecată în 28 martie.

Avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel Bucureşti, contestaţii în anulare, care se vor judeca la 11 aprilie.

loading...