Breaking news

George Copos, condamnat la 3 ani şi opt luni de închisoare cu executare

loading...

George Copos a fost condamnat marți, de către Curtea de Apel București, la 3 ani şi opt luni de închisoare cu executare în dosarul transferurilor din fotbal. 

george copos - arestatDupă șase ani de judecată și zeci de amânări, George Copos intră la închisoare pentru o perioadă de trei ani și opt luni de zilei. Curtea de Apel a decis marți, condamnările definitive în Dosarul transferurilor din fotbal.

Potrivit noului cod de procedură penală, decizia de azi a Curții de Apel București este definitivă și executorie de îndată. Adiă George Copos va fi arestat azi și băgat la închisoare. Avocații acestuia pot face o cale extraordinară de atac la Înalta Curte, dar aceasta nu suspendă decizia de azi.

Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu unt cei opt grei din fotbal judecați în Dosarul transferurilor.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Cei opt au fost condamnați pentru următoarele transferuri efectuate:

1. Cristian Dulca transferat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers.

2. Iulian Arhire transferat de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999.

3. Cosmin Contra, de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999.

4. Ionel Ganea, de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999.

5. Paul Codrea, de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001.

6. Florin Cernat, din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina.

7. Bogdan Mara, din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves.

8. Nicolae Mitea, din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam.

9. Lucian Sânmărtean, din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena.

10. Florin Bratu, din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul.

11. Dan Alexa, de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004.

12. Adrian Mihalcea, din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

loading...