Breaking news

George Copos, condamnat definitiv la 4 ani de pușcărie în dosarul Loteria I

loading...

Omul de afaceri George Copos, aflat în prezent după gratii din cauza sentinței din Dosarul Transferurilor, a fost condamnat definitiv, luni, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I.

george copos - inchisoareTribunalul București a decis luni, ca George Copos să stea patru ani după gratii, în Dosarul Loteria I, în care a fost acuzat de evaziune fiscală. Instanța a menținut decizia dată de Judecătoria Sectorului 2, în 29 ianuarie 2014,  și a respins apelul lui George Copos.

Alături de Copos, în Dosarul Loteria I a fost condamnat definitiv la închisoare și fostul director al Loteriei Române, Nicolae Cristea, care va sta după gratii tot patru ani. Roza Gilio Giuzepe și Ioan Stelian Rațiu au primit câte patru ani de închisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu a primit trei ani de închisoare cu executare.

Tribunalul  București i-a obligat pe George Copos și Roza Gilio Giuzepe (ambii în solidar cu părțile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA și SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea și Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale și la plata tuturor obligațiilor fiscale accesorii (majorări, penalități și dobânzi).

George Copos a fost trimis în judecată pe 6 iunie 2006, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, în urma unor tranzacții realizate cu Compania Națională Loteria Română.

Loteria Română a achiziționat din surse proprii, în 2004, din rețeaua Ana Electronic, 38 de spații comerciale, cu suprafața totală de 6.786 de metri pătrați, în valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru pătrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, în calitate de asociat și presedinte al Consiliului de Administrație în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza Gilio Giuzepe și cu sprijinul lui Nicolae Cristea și Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

George Copos se află în prezent în spatele gratiilor, întrucât pe 4 martie 2014, a fost condamnat definitiv la 3 ani și opt luni de închisoare, în Dosarul Transferurilor din Fotbal.

Și coșmarul lui Copos nu se oprește aici. Omul de afaceri mai este judecat și în Dosarul Loteria II, aflat tot pe rolul Tribunalului București, având mari șanse să mai primească o condamnare și în acest dosar penal.

loading...