Breaking news

Geoană refuză revocarea

Plenul Senatului a fost suspendat, după ce Geoană a refuzat supunerea la vot a revocării sale.

Scandal în Senatul României, după ce Mircea Geoană a refuzat să supună la vot solicitarea PSD de revocare a acestuia din fucţia de preşedinte al Senatului.

Drept urmare, Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că suspendă şedinţa de plen de miercuri, iar o şedinţă extraordinară a Biroului Permanent a început la ora 12.00.

La şedinţă participă membrii Biroului Permanent, dar şi liderii de grupuri parlamentare, lipsind chestorul Verestoy Attila (UDMR), care este internat în spital în urma accidentului rutier în care a fost implicat.

În condiţiile în care Mircea Geoană a refuzat convocarea de urgenţă a Biroului Permanent al Senatului, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a solicitat de la tribună să fie supusă votului plenului cererea de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului.

Geoană a susţinut însă că solicitarea nu respectă condiţiile regulamentare, astfel că a refuzat să o supună la vot.

Înainte de a suspenda şedinţa de plen, Geoană a anunţat că vrea să aibă loc o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare.

Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că a depus la Biroul Permanent al Senatului cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Practic, în acest moment, noi am înregistrat la Secretariatul Senatului decizia Comitetului Executiv de aseară. Deci, domnul Geoană, practic, din urmă cu zece minute nu mai este preşedintele Senatului şi am cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului pentru a se proceda conform Regulamentului„, a arătat liderul PSD.