Breaking news

Gemenii Jedward fac show sâmbătă seară la finala Eurovision România 2012

Reprezentanții Irlandei la Eurovision 2012, gemenii Jedward sunt invitații speciali ai Selecției Naționale Eurovision România 2012, din această seară de la TVR 1.

Sâmbătă 10 martie, în transmisiune directă la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 21.00, românii aleg melodia care ne va reprezenta la Eurovision 2012.

John Paul Henry Daniel Richard Grimes şi Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes s-au născut în data de 16 octombrie 1991, în Dublin, Irlanda. Gemenii au apărut pentru prima oară în prim plan, în 2009, la concursul „The X Factor”, unde cei doi şi-au luat numele de Jedward, pentru că, în momentul în care urcau pe scenă, publicul scanda simultan numele fiecăruia dintre ei, iar în loc de “John” şi “Edward”, se auzea “Jedward”.

Trupa Jedward a reprezentat Irlanda la Concursul Muzical Eurovision 2011, în Germania, unde a obținut locul 8, cu piesa intitulata „Lipstick”. Melodia a avut un mare succes şi a intrat imediat în topurile europene.

Pe 23 mai 2011, când Barack Obama a vizitat Irlanda, Jedward au cântat înainte ca preşedintele american să-şi susţină discursul.

Evenimentul s-a petrecut la College Green din Dublin, unde veniseră 60.000 de oameni. Mai târziu, John şi Edward s-au întâlnit cu Barack şi cu Michelle Obama. Gemenii au povestit pe Twitter că preşedintele american le-a mulţumit şi a recunoscut că s-a amuzat văzându-i pe scenă.

Jedward sunt printre cele mai populare staruri din Irlanda şi din Marea Britanie. Ei vor reprezenta și anul acesta Irlanda la Eurovision, la Baku, Azerbaidjan.

>