Breaking news

Gard din policarbonat: Sfaturi utile pentru alegere și montare

Dacă doriți să construiți un gard din policarbonat, următorul articol conține informații importante de cunoscut înainte de demararea proiectului dumneavoastră. Veți afla sfaturi utile pentru alegerea și montarea unui gard din policarbonat, precum:

 

 • Tipuri de plăci recomandate pentru gard din policarbonat
 • Modele de gard din policarbonat
 • Unde găsiți materiale pentru gard din policarbonat
 • Cum se instalează un gard din policarbonat

 

 

Ce plăci sunt potrivite pentru un gard din policarbonat?

 

 

Policarbonatul este un material ideal pentru construcții în spații exterioare, datorită rezistenței și durabilității materialului. Un gard din policarbonat este o bună investiție, mai ales că raportul calitate-preț este imbatabil. Gardurile din policarbonat sunt disponibile în diferite modele și culori. Sunt relativ ușor de montat și întreținut, iar rezultatul final este unul estetic si practic.

 

Alegerea unui gard din policarbonat este o decizie importantă, care trebuie făcută cu atenție. În primul rând, trebuie luată în considerare dimensiunea spațiului exterior în care va fi montat gardul. De asemenea, trebuie luată in considerare grosimea materialului folosit pentru construcția unui gard din policarbonat. În funcție de lungime, puteți opta pentru foi mai groase sau mai subțiri ale unui gard din policarbonat. Odată ce ați determinat dimensiunea și grosimea foilor, puteți alege culoarea pentru gard din policarbonat. Singurul producător de policarbonat din România, Carboplak, oferă următoarele culori și modele:

 

 • transparent
 • opal
 • negru
 • bronz
 • albastru
 • roșu
 • verde
 • cu inserție de fibră de sticlă

 

Pentru un gard din policarbonat se pot alege plăci cu dimensiunile standard de 2100 x 6000 mm, la grosimi cuprinse între 4 și 10 mm.

 

Deși policarbonatul este un material extrem de rezistent, totuși nu este un material indestructibil. Gardurile din policarbonat pot fi zgâriate sau lovite puternic de obiecte. In aceste cazuri, este recomandat să se achiziționeze plăci mai groase.

 

 

 

 

Gard din policarbonat: accesorii

 

Atunci când construiți un gard din policarbonat există anumite accesorii de care o să aveți nevoie pentru montaj. Toate accesoriile unui gard din policarbonat sunt, de asemenea, disponibile la producătorul român. Când alegeți policarbonat pentru gard, este important să cereți opinia specialiștilor pentru a vă asigura că alegeți cel mai bun material disponibil. Nu toate grosimile de plăci sunt recomandate pentru asemenea construcții. Echipa Carboplak este întotdeauna disponibilă vă să ofere consultanță și să vă ajute cu cele mai bune sfaturi de care aveți nevoie pentru realizarea proiectului dumneavoastră.

 

Tipuri de gard din policarbonat

 

Gardurile din policarbonat pot fi construite în diferite modele, astfel încât să se potrivească în orice tip de spațiu exterior. Un gard din policarbonat poate fi simplu sau decorat. Există modele care au policarbonat transparent, iar altele care sunt acoperite cu o peliculă reflectorizantă. Alegerea unui model de gard trebuie făcută în funcție de designul general al spațiului exterior și de preferințele personale. Iată câteva idei pentru un gard din policarbonat:

 

Gard policarbonat simplu

Gardurile din policarbonat simplu sunt cele mai funcționale modele disponibile. Acestea nu au ornamente și se potrivesc în orice tip de spațiu exterior. În funcție de lungimea gardului, puteți opta pentru plăci mai subțiri sau mai groase. Dacă doriți să construiți un gard lung este recomandat să optați pentru plăci mai groase.

 

Gard policarbonat cu borduri

Un gard din policarbonat cu borduri este unul dintre cele mai rezistente modele disponibile. Policarbonatul este atașat de o structură întărită cu bare metalice, de oțel. Acest tip de gard din policarbonat poate fi construit în diferite grosimi. Trebuie avut în vedere că plăcile mai groase vor contribui la greutatea finală a gardului și va fi nevoie de o structură foarte solidă.

 

Gard policarbonat cu folie reflectorizantă

Modelul de gard din policarbonat cu folie reflectorizantă este cel mai vizibil model disponibil. Pelicula specială cu care sunt acoperite foile reflectă lumina, iar în funcție de  detaliile de design, se pot obține efecte estetice deosebit de interesante.

 

 

Instalarea foilor de policarbonat

 

Foile de policarbonat sunt ușor de instalat, astfel încât nu este nevoie de o echipă specializată. Totuși, trebuie luată în considerare utilizarea unei mașini pentru a sprijini greutatea foilor. De asemenea, este recomandat să se achiziționeze un policarbonat mai gros, de până la 20 mm.

 

Pași pentru instalarea unui gard din policarbonat:

 

 • Fixați un suport vertical în zidul exterior. Asigurați-vă că suportul este plasat corect, astfel încât policarbonatul să fie fixat în poziție verticală.

 

 1. Fixați un suport orizontal deasupra suportului vertical. Asigurați-vă că suportul este plasat corect, astfel încât policarbonatul să fie fixat în poziție orizontală.

 

 1. Fixați policarbonatul pe suporții verticali și orizontali. Asigurați-vă că policarbonatul este fixat corect, astfel încât să nu se alunece sau să se rupă.

 

 1. Folosiți șuruburi pentru a fixa policarbonatul în poziție. Asigurați-vă că toate șuruburile sunt strânse, astfel încât foile să fie sigure în poziție.

 

 1. Repetați pașii de mai sus pentru fiecare foaie de policarbonat

 

 

Acum aveți câteva repere utile pe care le puteți utiliza pentru construcția unui gard de policarbonat. Dacă doriți să realizat proiectul dumneavoastră din plăci speciale, producătorul român poate realiza o comandă specială pentru proiectul dumneavoastră. Dacă ați ales un model de gard din policarbonat, vă recomandăm să verificați detaliile specifice proiectului cu echipa de specialiști Carboplak. Spor la construit graduri utile și estetice din plăci de policarbonat!

 

 

>