Breaking news

Gara de Nord din București găzduieşte trei zile evenimentul Train Delivery

Timp de trei zile, în perioada 25-27 iulie 2014, Gara de Nord din București va găzdui cea de-a doua ediție a Train Delivery, care reunește mai multe evenimente culturale.

train delivery 2014Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA îi invită pe bucureşteni, dar şi pe călători, să participe de vineri până duminică la evenimentele culturale care se vor desfăşura în Gara de Nord, cu ocazia celei de a doua ediţii a Train Delivery.

Gara de Nord va fi în perioada 25 – 27 iulie 2014 locul de întâlnire al pasionaţilor de arte, muzică, filme şi trenuri pentru a doua ediţie a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care își propune să revitalizeze un spațiu simbolic al Bucureștiului.

Train Delivery, organizat de Street Delivery, Fundația Cărturești și CFR SA, promovează în colaborare cu structurile din cadrul Poliţiei TF spațiul public de calitate.

Pe parcursul celor trei zile, poliţiştii de la Transporturi Feroviare vor împărţi pliante şi vor oferi informaţii despre cum pot fi prevenite faptele antisociale, furturile, cerşetoria, precum şi alte fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, stând de vorba cu oamenii şi recomandându-le măsuri de autoprotecţie pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de sau din bagaje şi din buzunare.

Gara de Nord – emblemă a Bucureştilor – este cea mai mare staţie de cale ferată, unde zilnic sosesc şi pleacă peste 200 de trenuri şi deserveşte în medie 10.000 de pasageri/zi.

Train Delivery este un proiect cultural de trei zile ce îşi propune să reunească artiştii tineri, alături de artişti cu experienţă într-o intervenţie artistică LIVE pentru redefinirea identităţii Gării de Nord.

La invitaţia şi cu sprijinul CFR Infra, în cele trei zile ale proiectului, trei vagoane de marfă vor fi prezente pe Peronul 14 şi vor constitui „pânza” şi materia primă pentru artiştii care vor lucra sub ochii publicului invitat sau „neinvitat”- călătorii care părăsesc sau ajung în Bucureşti, angajaţii CFR, angajaţii din Gara de Nord etc.

În acelaşi timp, pentru acelaşi public, dar şi pentru toţi oamenii care vor tranzita Gara de Nord, peretele Peronului 14 va fi desenat tematic.