Breaking news

Gândacii ți-au invadat casa? Iată cum poți scăpa de ei

loading...

Gândacii de bucătărie sunt insecte dezagreabile, purtătoare de virusuri și bacterii care vă invadează locuința și creează un discomfort continuu. Am consultat specialiștii în dezinsecție și deratizare și vă spunem cum puteți scăpa de insectele care vă invadează căminul.

gandaci de bucatarieGândacii trăiesc şi lucrează în colonii și se dezvoltă dacă au condiții propice: mizerie, umiditate și alimente din care să se hrănească. O femelă este capabilă să producă anual peste 1.000.000 de urmaşi.

Astfel că un prim pas în combaterea gândacilor este curățenia. Nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă mult timp, și gunoiul să îl evacuați în casă, zilnic.

De preferat să utilizați aspiratoarele cu saci de unică folosință pe care să-i aruncați imediat după finalizarea curățeniei și să nu utilizați măturile întrucât acestea împrăștie ouăle de gândaci în toată casa.

Gândacii de bucătărie se înmulţesc şi se dezvoltă rapid. Dacă nu vor găsi apă şi hrană, gândacii ori vor pleca, ori vor muri. Apartamentul trebuie izolat cât se poate de bine iar în baie și bucătărie să nu menținem umezeală și produse alimentare care să fie la îndemâna insectelor.

De obicei, îşi fac cuiburi în locurile cu umiditate mai mare, în locuri izolate unde să nu fie deranjaţi de nimeni şi cu un grad scăzut de luminozitate.

Cel mai frecvent, în casele noastre se regăseşte Blattella germanică. Gândacul roşu de bucătărie mănâncă orice fel de hrană, inclusiv lemn, săpun şi orice obiect din gospodărie care are valoare nutritivă.

Gândacii sunt insecte nocturne, ceea ce înseamnă că în timpul zilei se ascund în colţurile întunecate. Dacă observi gândăci şi în timpul zilei, inseamnă că numărul lor este foarte mare.

Dacă infestația nu este masivă puteți încerca să scăpați de gândaci cu soluții din comerț cum sunt soluțiile ce se prepară cu apă și se pulverizează, capcanele cu adeziv, spray-urile, și gelurile.

Insecticidele pentru pulverizare se pot grupa în două categorii: de remanentă – care omoară dăunătorii pe perioade mai îndelungate de timp (4 săptămâni) sau de şoc – doar efect imediat.

Super Killer, Fendona, Romparasect Neostomosan, Taifun, Regent, sunt cele mai cunoscute produse ce se prepară cu apă și te pot scăpa de gândaci. Majoritatea acestor substanțe sunt toxice, aşa că mare grijă cine face procedura de pulverizare și cum.

Vaporii degajați în locuință în urma pulverizării vă pot scoate din casă în câteva secunde sau vă pot provoca afecțiuni respiratorii grave și chiar intoxicații.

Soluția preparată cu apă se pulverizează în toată casa, formându-se o bandă lată de zece centimetri de jur împrejurul camerei, insistându-se la bucătărie și baie, în zona tocului ușilor și geamurilor.

După pulverizare părăsiți locuința 2-3 ore, aerisiți și abia locuiți în casă, pentru a evita intoxicarea. Nu spălați pe jos decât a doua zi, altfel veți îndepărta toată soluția, iar eficiența procedurii va fi zero.

Repetaţi procesul 14 zile pentru a distruge și noua generație de gândaci întrucât soluția nu acționează asupra ouălor.

Gândacii sunt capabili să răspândească stafilococi, streptococi, virusul hepatitei, şi bacterii coliforme, şi chiar febra tifoidă şi dizenterie.

Gândacii contaminează alimentele prin transmiterea de salmonella şi bacterii Shigella. Sunt o sursă de alergeni, provocând reacţii severe de astm la unele persoane.

În cazul în care invazia de gândaci este mare, este recomandat să se apeleze la firme specializate în dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>