Breaking news

Gândacii de bucătărie mi-au invadat casa. Cum scap de ei?!

Chiar dacă a venit sezonul rece și gândacii de bucătărie nu au dispărut din căminul tău, iar acest lucru îți creează un discomfort în locuință, este timpul să scapi de aceste insecte dezagreabile.

femeie gandaciFrigul de afară nu alungă gândacii din locuință și asta pentru că temperatura este la nivelul confortului termic și astfel le permite să supraviețuiască și chiar să se înmulțească fără niciun fel de probleme.

Gândacii sunt insecte purtătoare de virusuri și bacterii care vă invadează locuința și creează un discomfort continuu. Deși temperaturile exterioare au scăzut în ultima perioadă în jurul valorii de zero grade în mai toate regiunile țării, gândacii încă sunt prezenți în locuințe. Și asta pentru că temperatura din apartament sau casă este optimă pentru ei.

Temperatura optimă, umiditatea din baie și bucătărie, alimentele aruncate la coșul de gunoi, mizeria și lipsa unei dezinsecții periodice, fac ca gândacii să se înmulțească în locuința ta.

Specialiștii în dezinsecție și deratizare de la Compania DDD, au fost consultați de exclusivNEWS.ro pentru a vă spune cum să aveți o iarnă liniștită și lipsită de gândaci în locuințe.

Gândacii trăiesc şi lucrează în colonii și se dezvoltă dacă au condiții propice: mizerie, umiditate și alimente din care să se hrănească. O femelă este capabilă să producă anual peste 1.000.000 de urmaşi.

Astfel că un prim pas în combaterea gândacilor este curățenia. Nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă mult timp, și gunoiul să îl evacuați în casă, zilnic.

Dacă nu vor găsi apă şi hrană, gândacii ori vor pleca, ori vor muri. Apartamentul trebuie izolat cât se poate de bine iar în baie și bucătărie să nu menținem umezeală și produse alimentare care să fie la îndemâna insectelor.

Așadar aveți grijă în sezonul rece să nu mențineți un nivel de umiditate ridicat în locuință, prin aducerea de zăpadă în cază odată cu încălțămintea sau diferite obiecte.

Gândacii sunt insecte nocturne, ceea ce înseamnă că în timpul zilei se ascund în colţurile întunecate. Dacă observi gândăci şi în timpul zilei, inseamnă că numărul lor este foarte mare.

Dacă infestația nu este masivă puteți încerca să scăpați de gândaci cu soluții din comerț cum sunt soluțiile ce se prepară cu apă și se pulverizează, capcanele cu adeziv, spray-urile, și gelurile.

Insecticidele pentru pulverizare se pot grupa în două categorii: de remanentă – care omoară dăunătorii pe perioade mai îndelungate de timp (4 săptămâni) sau de şoc – doar efect imediat.

Majoritatea acestor substanțe sunt toxice, aşa că mare grijă cine face procedura de pulverizare și cum.

Vaporii degajați în locuință în urma pulverizării vă pot scoate din casă în câteva secunde sau vă pot provoca afecțiuni respiratorii grave și chiar intoxicații.

După pulverizare părăsiți locuința 2-3 ore, aerisiți și abia locuiți în casă, pentru a evita intoxicarea. Nu spălați pe jos decât a doua zi, altfel veți îndepărta toată soluția, iar eficiența procedurii va fi zero.

În cazul în care invazia de gândaci este mare, este recomandat să se apeleze la firme specializate în dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Compania DDD, specializată și autorizată în prestarea serviciilor de dezinsectie, deratizare, dezinfectie, aplică un tarif de doar 75 de lei pentru pentru suprafețele mai mici de 50 de mp.

Compania DDD a efectuat până acum dezinsecţii atât în spitale de stat precum Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, cât și în cele private: Clinică Medicover, Gral Medical, Policlinica CCBR, IHS, precum şi cu numeroase cabinete medicale individuale. Specialiștii Companiei DDD efectuează zilnic și dezinfecții și dezinsecții în locuinte private, apartamente, blocuri,vile sau sedii de firme.

Pentru că angajații companiei aplică corect procedura de dezinsecție, și oferă garanție pentru serviciile prestate, în spitalele și locuințele pe care le au în portofoliu, problema gândacilor, nu există.

>