Breaking news

Gala umorului revine din 29 martie, la TVR 1

Proiect conturat în primăvara anului 2014, „Gala umorului” a împlinit 10 ani de difuzări consecutive în grilele de programe ale Televiziunii Române. În noul sezon „Gala umorului”, care începe din 29 martie, Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne aduc momente umoristice din arhivă, dar şi scenete noi, inspirate din viaţa cotidiană.

Actorii Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne aşteaptă în fiecare vineri seară la TVR 1, la întâlnirea cu „Gala umorului”, îndrăgita emisiune care ne răsfaţă cu momente antologice de umor în compania marilor actori ai scenei româneşti. Noul sezon va debuta pe 29 martie şi propune telespectatorilor 11 ediţii, care corespund unor teme comice: „Lume, lume, soro, lume”; „Rău cu dracu’, dar mai rău cu mama dracu'”, „Iubirea e un lucru mare”; „Fie pâinea cât de rea, tot mai bun e… cozonacul”; „Toate-s vechi şi nouă, toate”; „Vine vacanţa cu trenul din Franţa” etc. şi, bineînţeles, o ediţie specială de Paşti: „Cum dai mielul?”. Urmărim ediţiile sezonului 21 „Gala umorului” la TVR 1 în fiecare vineri, de la ora 21.00.

„Bucuria pe care o primesc în diferite situaţii de la cei care mă recunosc și urmăresc pe micul ecran Gala umorului este molipsitoare. Uneori mă aștept să mă recunoască din alte producții de televiziune, dar mă surprind spunându-mi de Gala umorului… cât de mult le place că sunt împreună cu Dragoș în această emisiune de televiziune”, ne-a mărturisit actriţa Mirela Zeţa.

La rândul său, actorul Dragoş Huluba ne-a povestit că, în ultimul timp, are multe întâmplări amuzante cu fani ai Galei umorului… „Cea mai frumoasă şi cea mai recentă… la metrou: un domn care m-a recunoscut şi care, cu voce tare, în metrou, după ce s-a ridicat în picioare (era cam la un metru de mine), a cuvântat: iată, dragi călători, avem lângă noi pe domnul HulubEa, care, vineri seară, ne aduce tuturor zâmbete pe buze, în casă şi lumină... şi inventa pe loc tot felul de versuri… Cei din metrou m-au recunoscut, se uitau la mine şi zâmbeau complice. I-am mulţumit, am zâmbit, l-am salutat… apoi omul a coborât din metrou şi s-a făcut nevăzut… Era de parcă îl angajasem eu să facă acest happening”, râde amuzat Dragoş Huluba, pentru care, recunoaşte, e plăcut să întâlnească oameni pe stradă care să-l recunoască: „Aproape invariabil oamenii ne spun că sunt foarte bucuroşi că avem această emisiune, ca să ne aducem aminte de marii noştri actori, pe care i-am văzut în copilărie şi ne place să-i revedem, dar se bucură şi de noi, cei de acum, care venim lângă ei, telespectatorii, în fiecare vineri seară”.

Scotocind, din nou, prin Arhiva de Aur a TVR, realizatorii programului au pregătit şi câteva surprize, momente umoristice nedifuzate până acum la „Gala umorului”, din a căror distribuţie fac parte maeştrii Dem Rădulescu, Ion Besoiu, Ştefan Mihăilescu Brăila, Rodica Popescu Bitănescu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Ileana Stana Ionescu, Valentin Uritescu, Tamara Buciuceanu, Nae Lăzărescu sau Vasile Muraru. Totodată, mai tinerii actori Mirela Zeţa, Dragoş Huluba, Bogdan Cotleţ şi Marius Rizea au filmat şi scenete umoristice noi, inspirate din viaţa cotidiană, pe care le vom putea vedea în această primăvară la „Gala umorului”.

I-am întâlnit pe platoul de filmare pe cei doi actori care ne sunt alături la „Gala umorului” în fiecare vineri seară. „Este extrem de plăcut să filmezi într-un cadru familiar cum este cel din studioul Galei umorului, alături de oameni care au o istorie în Televiziunea Română. Amuzante sunt momentele în care înregistrăm și, din când în când, din cabina de montaj, se aud hohote de râs”, ne-a dezvăluit Mirela Zeţa din culisele filmărilor. „La filmările Gala umorului, întotdeauna e foarte plăcută revederea cu colegii din TVR, pentru că deja ne-am format de atâţia ani ca echipă. Cam de fiecare dată avem aceiaşi operatori, care deja ne cunosc şi ne completează cu umor şi cu ironii. Tot ei vin cu tot felul de idei foarte bune, pentru că ştiu ce ne dorim, ce vrem să facem. Ce ne preocupă cel mai mult este să avem mereu umor şi să fim cu zâmbetul pe buze”, adaugă şi Dragoş Huluba.

Dacă ar fi să completăm rubrica „Ştiaţi că…”, ce ai vrea să ştie publicul despre tine? (şi nu ştie până acum)

Prezentatorii „Galei umorului” nu au ezitat să răspundă la această întrebare. La rubrica „Ştiați că…”

Mirela Zeţa ar completa așa: știați că acum repet la o producție de music-hall care se numește Chicago, iar premiera va fi în luna aprilie…?” Iar Dragoş Huluba a fost mai generos: „În ziua de azi e atât de uşor, dai click pe Google şi publicul află imediat totul despre tine… dar Ştiaţi că… sunt din Piatra Neamţ, îmi iubesc oraşul natal, chiar dacă m-am mutat de acolo la 18 ani, devenind student în Bucureşti, iar după studenţie am rămas aici. Îl iubesc şi de fiecare dată când merg acolo, am o emoţie puternică a întoarcerii şi a regăsirii, pentru că acolo m-am întâlnit la cinema cu marii actori pe care acum îi prezint… sau pe scena Teatrului de Tineret din Piatra Neamţ, pe unde au trecut mulţi dintre aceşti mari actori ai scenei şi ai ecranului…

Apoi Ştiaţi că… pe lângă actor al Teatrului de Comedie, de ceva timp sunt şi regizor, am regizat câteva spectacole de care sunt mândru şi îmi place şi acest drum…

 îmi plac pastele şi Italia foarte mult şi dacă aş putea, aş merge săptămânal în Italia. Iubesc Parisul şi muzica franţuzească… Îmi plac dulciurile foarte mult, ceea ce e foarte rău, pentru că, de fiecare dată când mănânc dulciuri, mă simt foarte vinovat şi merg la sală şi alerg câteva ore J, ca să pot să fiu prezentabil la Gala umorului, nu-i aşa? Pentru că am o datorie faţă de telespectatorii noştri!”…

>