Breaking news

Gala Premiilor TVR Internaţional, transmisă sâmbătă la TVR 1

În această săptămână, TVR Internaţional a pregătit o serie de evenimente atât pentru a celebra Ziua Românilor de pretutindeni, cât şi pentru a marca valorile româneşti şi excelenţa din diverse domenii.

Astfel, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, pentru a marca ziua de 30 noiembrie, când alături de Sfântul Andrei sunt sărbătoriţi şi românii de pretutindeni, TVR Internaţional va difuza campania „Mândru de România, demn în lume”. Pentru al treilea an consecutiv, TVR Internaţional aduce prin campania „Mandru de România” vocile românilor din diaspora – pentru cei de acasă şi din întreaga lume. Numai că, în acest an, ca reacţie la ironiile şi criticile apărute în mai multe ţări europene la adresa românilor, campania TVR Internaţional se axează pe motivele pentru care noi, ca popor, trebuie să rămânem demni în lume.

Români din diferite ţări din lume, oameni care au ştiut să se facă respectaţi de străinii în mijlocul cărora trăiesc şi muncesc, vor vorbi cu sinceritate despre greutăţile, obstacolele şi realizările lor – despre viaţa comunităţilor româneşti şi despre cum fiecare dintre ei a reuşit să trăiască demn în lume şi să fie respectat.

Încheierea acestei campanii va fi marcată sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 17.00, de manifestarea anuală dedicată personalităţilor şi proiectelor care au obţinut rezultate deosebite în promovarea României. Este vorba de Gala Premiilor TVR Internaţional, ce va fi transmisă la TVR 1 şi TVR Internaţional în direct de la sala Majestic a teatrului Odeon.

Cea de-a X-a ediţie a evenimentului este realizată de Televiziunea Română în coproducţie cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României şi va fi prezentata de Irina Păcurariu şi Mihai Constantin.

În cadrul Galei vor fi acordate premii de excelenţă la opt categorii, iar artişti îndrăgiţi vor interpreta câteva dintre cele mai apreciate cântece româneşti. Dintre artiştii care au confirmat participarea amintim pe:  Andra, Direcţia 5, Proconsul, Monica Anghel, Vlad Miriţă, Cristian Pomohaci, Veta Biriş, Ansamblul folcloric Doina Oltului. Spectacolul va fi transmis în două părţi, de la ora 17.00 (partea I) şi de la ora 18.00 (partea a doua).