Breaking news

Un milion de libieni înarmați de Gaddafi, pentru a lupta împotriva forțelor ONU

loading...

Liderul Libiei, Muammar Kadhafi nu renunță la putere și înarmează populația pentru a lupta împotriva forțelor internaționale ale ONU.

libieni.inarmatiGaddafi joacă ultima carte pe mâna libienilor care îi sunt fideli. Într-o intervenţie audio difuzată duminică de televiziunea publică,  Gaddafi le-a transmis occidentalilor că: ”Noi nu ne vom retrage de pe câmpul de bătălie pentru că ne apărăm teritoriul şi demnitatea“.

De a semenea a mai declarat faptul că va da peste un milion de arme populației: “Libienii sunt acum înarmaţi. Tuturor libienilor (le-au fost) distribuite mitraliere, bombe şi pistoale“.

Între timp trupele fidele colonelului libian Muammar Gaddafi au bombardat, din nou, puncte din oraşul Misrata, situat la aproximativ 150 de km de Tripoli.

Un prim val de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate sâmbătă asupra Libiei de forțele militare americane și englezești.

Peste 90 de persoane au fost ucise, în noaptea de vineri şi în cursul zilei de sâmbătă, în cursul luptelor dintre forţele colonelului Muammar Gaddafi şi insurgenţii din Benghazi.

Astăzi, NATO se reunește de urgență pentru a decide dacă se va alătura atacurilor desfăşurate în Libia de coaliţia internaţională sub egida ONU.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian