Breaking news

Gabriela Szabo și Mihai Covaliu se luptă pentru șefia COSR

Gabriela Szabo, campioană olimpică, mondială și europeană și fost Ministru al Tineretului și Sportului se va lupta cu scrimerul Mihai Covaliu, Preșdinte al Federației Române de Scrimă, pentru funcția de Președinte al COSR.

mihai-covaliu-gabriela-szaboGabriela Szabo și Mihai Covaliu sunt cei doi candidați la funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Alegerile sunt programate pe data de 15 noiembrie 2016.

Pentru cele două posturi de vicepreședinți vor concura Sorin Babii, președintele FR de Tir, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, Nicu Vlad, președintele FR de Haltere, și Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic, este de drept vicepreședinte al COSR.

Pentru cele 14 locuri de membru al Comitetului Executiv s-au înscris următoarele 27 persoane: George Boroi (personalități ale vieții sportive olimpice), Gheorghe Vișan (FR de Volei), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masă), Răzvan Pîrcălabu (FR de Lupte), Anișoara Cușmir Stanciu (personalități ale vieții sportive olimpice), Sorin Avram Iacoban (FR de Șah), Irina Deleanu (FR de Gimnastică Ritmică), Vasile Cîtea (FR de Box), Puiu Gaspar (FR de Schi Biatlon), Alexandru Hălăucă (FR de Hochei), Ion Bîrlădeanu (FR de Kaiac-Canoe), Alina Dumitru Sămărghițan (personalități ale vieții sportive olimpice), Adrian Stoica (FR de Gimnastică), Ion Florian Ticu (FR de Bob și Sanie), Doina Melinte (personalități ale vieții sportive olimpice) și George Cosac (FR de Tenis), George Teșeleanu, Dan Gîrleanu, Georgeta Damian-Andrunache, Viorica Chermeș Susanu, Violeta Szekely (personalități ale vieții sportive olimpice), Sebastian Gabriel Toncean (Federația Română de Culturism și Fitness), Marius Gane (vicepreședintele Federației Române de Alpinism și Escaladă), Nicolae Dobre (președintele FR Oină), Valentin Amato Zaharia (președintele FR de Kempo), Sandu Pop (secretar general al FR de Canotaj), Florentin Marinescu (președintele Federației Române de Arte Marțiale, vicepreședinte al FR Judo).

Față de componența veche a Comitetului Executiv, nu au mai candidat câteva personalități precum Elisabeta Lipă, Ana Pascu și Elena Frîncu.

Conform statutului COSR, Comitetul Executiv are în componență 20 de membri: președinte, 3 vicepreședinți, 5 membri ai sporturilor olimpice de vară, dintre care unul reprezentând federațiile de jocuri sportive pe echipe, 4 membri reprezentând personalități ale vieții sportive olimpice, 2 membri ai federațiilor olimpice de iarnă, un membru reprezentând federațiile Sportul pentru Toți și Sportul pentru Persoane cu Handicap, președintele Comisiei Sportivilor, trezorierul COSR și secretarul general al COSR.

 

La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii. România a participat cu 96 de sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii — una de aur, una de argint și trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slabă clasare a delegației României în ierarhia pe medalii la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial, locul 47.

Nicu Vlad ocupă în prezent funcția de președinte interimar al COSR până la alegerile din 15 noiembrie.