Breaking news

Gabriela Szabo, numită Ministru al Tineretului și Sportului

Gabriela Szabo a devenit Ministru al Tineretului și Sportului, în locul lui Nicolae Bănicioiu care a ajuns Ministru al Sănătății, în Guvernul Ponta III.

gabriela szabo - mtsMinisterul Tineretului și Sportului din România va fi condus pentru prima dată în istorie de o campioană olimpică, mondială și europeană la atletism. Gabriela Szabo a ajuns Ministru al Tineretului și Sportului în locul lui Nicolae Bănicioiu. Consiliera fostului Ministru al Sportului a acceptat propunerea lui Ponta de a face parte din viitorul Guvern.

Este o surpriză foarte frumoasă, care mi s-a oferit astăzi. Dar în același timp este și o mare responsabilitate. Trebuie cu toții, cu secretarii de stat din MTS, să facem tot ce-i mai bine pentru sport. Pentru asta trebuie însă să muncim foarte mult”, a declarat Gabriela Szabo pentru Agerpres.

Gabi Szabo s-a născut la Bistrița, pe 14 noiembrie 1975. A început să facă atletism după ce la vârsta de 12 ani a fost descoperită la un cros școlar.

În  anul 1999, Gabriela Szabo a fost desemnată cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. Românca a stabilit record mondial la 2000 de metri, în anul 1998, și la 5000 de metri, în 1999, la Dortmund.

Szabo a cucerit medalia de aur la JO de la Sydney, din anul 2000, în proba de 5000 de metri, și una de argint la Olimpiada din Atlanta 1996 în proba de 1500 de metri, dar și una de bronz la Sydney la 1500 de metri.

Szabo a fost de cinci ori campioană a lumii iar la Europene are patru medalii de aur. Din 19 august 2013, Szabo deține titlul onorific de “Ambasador al turismului Românesc”.

>