Breaking news

Gabriela Firea: Triada Băsescu-Iohannis-Blaga sabotează România la Bruxelles

loading...

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat un atac dur la Băsescu, Blaga și Iohannis pe care îi acuză că sabotează România la Bruxelles, contestând propunerea Corinei Crețu pentru funcția de comisar european.

gabi firea si basescuSenatorul PSD, Gabriela Vrânceanu Firea îi pune la zid pe Traian Băsescu, Vasile Blaga și Klaus Iohannis, pentru că în loc să urmărească interesul național, sabotează România în cadrul Uniunii Europene.

„Gestul lui Traian Băsescu, de a-l suna pe Jean-Claude Juncker și de a-l dezinforma cu privire la dreptul Guvernului de a nominaliza persoana care va ocupa un post de comisar european din partea României, este după același model din 2012, când Băsescu a mințit-o pe cancelarul Angela Merkel, spunându-i că în Constituția României nu există procedura suspendării președintelui. Legea 373/2013 spune foarte clar: dreptul de a nominaliza comisarul european aparține Guvernului, nu lui Băsescu, nu lui Iohannis, nu lui Blaga. În timp ce toată lumea luptă pentru ca România să obțină un portofoliu cât mai important la Bruxelles, triada Băsescu-Iohannis-Blaga face rău țării în mod deliberat. Dacă România ratează șansa aceasta, atunci vina este exclusiv a acestor oameni, care și-au făcut o misiune din a-și sabota propria țară pentru interese meschine de grup”, se arată în comunicatul de presă al Gabrielei Firea, remis exclusivNEWS.ro.

Senatorul PSD, susține că Băsescu a încălcat jurământul pe care la făcut la învestirea în funcție: Îi reamintesc președintelui Traian Băsescu următoarele cuvinte „Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român”, pe care a reușit să le încalce în aproape fiecare zi din cei zece ani de mandat.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>