Breaking news

Gabriela Firea, amenințată de Băsescu pentru că îi anchetează moșia de la Nana

loading...

Traian Băsescu a amenințat-o duminică seară, în direct la Realitatea TV,  pe senatoarea PSD, Gabriela Firea, membru al comisiei Nana, că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei.

gabi firea si basescuBăsescu a amenințat-o direct pe Gabriela Firea, pentru că senatorul, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Gabriela Firea a spus luni, la Antena 3, că soţul ei, primarul Florentin Pandele, nu are niciun dosar în instanţă, dar a adăugat că se teme pentru familia sa, însă îşi va continua activitatea în cazul comisiei Nana.
O să-l ameninţe şi pe prefectul de Călăraşi că-l bagă în puşcărie, precum pe soţul meu? (…) Se răzbună pe mine că sunt femeie, am un soţ primar. Probabil că îi va lua şi pe ceilalţi membri ai comisiei la puricat. (…) Fireşte că mă tem pentru familia mea, îmi este teamă de acest şantaj direct, dar îmi voi face datoria până la capăt. Vom încerca să finalizam raportul Comisie Nana săptămâna aceasta“, a spus senatorul PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, luni, la Antena 3.
Senatorul PSD consideră că, în acest caz, este vorba de “o presiune şi o încercare de intimidare şi se poate vorbi şi de şantaj”.
Am reţinut aseară, de la preşedinte, că are cunoştinţe domnia sa, că la Primăria Voluntari ar fi nişte probleme, că ar fi în neregulă. Domnia sa cred că se antepronunţă, deoarece după ştiinţa noastră nu există o astfel de situaţie. Ne punem întrebarea dacă nu cumva din ianuarie, de când am intrat eu în această comisie, s-au dat comenzi pentru a i se fabrica nişte dosare soţului. (…) Soţul meu (Florentin Pandele – n.r.) nu este subiectul niciunei anchete, de asemenea, nu are niciun dosar în instanţă. Putem bănui că oricând i se poate fabrica soţulului meu un dosar“, a mai spus Firea.

Comisia Nana a descoperit că firma care a vândut proprietatea a fost înfiinţată special pentru această tranzacţie şi desfiinţată imediat după vânzare-cumpărare. 

Comisia Nana a aflat că opt persoane, toate cu domiciliul în sectorul 5 al Capitalei unde îşi avea sediul şi firma respectivă, au fost iniţial împroprietărite cu terenurile care au ajuns la fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, fără să îndeplinească condițiile de creditare și fără să prezinte garanții bancare.
loading...