Breaking news

Gabriel Oprea nu poate fi anchetat de DNA pentru ucidere din culpă. Senatorii au respins cererea procurorilor

Senatorul Gabriel Oprea nu poate fi anchetat penal de procurorii DNA pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţiştului Bogdan Gigină. Senatul a respins luni, cererea procurorilor DNA.

Bogdan Cosmin Gigina - gabriel opreaGabriel Oprea scapă de urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Luni, în Plenul Senatului, 45 de senatori au votat „pentru”, 73 „împotrivă”, iar șase voturi au fost anulate. Drept urmare, cererea DNA a fost respinsă.

„Senatul hotărăște să nu ceară urmărirea penală a domnului senator Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru securitate națională și fost ministru al Afacerilor Interne„, se arată în hotărârea adoptată luni, căreia i-a dat citire președintele de ședință, Ioan Chelaru.

Gabriel Oprea susține că moartea polițistului Bogdan Gigină este „o cruce” pe care, ca militar, o va duce toată viața.

„Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, și când am fost prim-ministru interimar, am căutat să ajut Justiția. Cred că votul de astăzi… de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvânt de vreo zece pagini, dar nu am vrut să îi plictisesc. Știam că am dreptate și, ca militar, este o cruce pe care o să o duc toată viața, fiindcă a murit un coleg la datorie”, a declarat Oprea, luni seară, la Senat.

Gabriel Oprea susţine că motociclistul-polițist a fost avertizat prin stație de faptul că, pe traseu, urma respectiva groapă, adăugând că, din anchetă, cunoaște faptul că aceasta nu era însă semnalizată corespunzător.

„Este foarte ciudat fiindcă în acea zi, din câte știu, a trecut de patru ori pe lângă această groapă. Înainte să ajungă echipajul de poliție și motociclistul au fost avertizați prin radio, li s-a spus ‘urmează lucrarea’ și au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atenție, cel de pe mașina de poliție era nașul tânărului polițist. Din ce știu, chiar i-a spus: ‘nu cred că e bine să vii în seara asta’. Dacă era un profesionist…”, a explicat Oprea.