Breaking news

Gabriel Oprea a demisionat din Guvern. Sorin Cîmpeanu face cumul de 4 funcții interimare

Cu o întârziere de cinci zile, Gabriel Oprea  demisionat în mod oficial din Guvernul României, atât din funcția de vicepremier cât și din cea de Ministru al Afacerilor Interne. Drept urmare, premierul interimar, Sorin Cîmpeanu face cumul de funcții, patru la număr, toate interimare.

gabriel opreaPremierul interimar Sorin Cîmpeanu preia şi conducerea interimară a Ministerului de Interne, precum şi funcţia de vicepremier, după demisia lui Gabriel Oprea din Guvern.

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat luni, decretul prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de viceprim-ministru al Guvernului şi ministru al Afacerilor Interne.

Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează pe Sorin Cîmpeanu ca viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne, interimar.

Sorin Cîmpeanu a fost numit joi premier interimar, după demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru.

Sorin Cîmpeanu asigură şi conducerea Ministerului Educaţiei. Astfel că are în rpezent patru funcții, însă toate interimare.

Gabriel Oprea a anunţat vineri că nu va mai participa la şedinţele guvernului interimar şi că şi-a delegat atribuţiile de ministru al Internelor secretarului de stat Ilie Botoş.

>