Breaking news

Gabriel Oprea a demisionat din funcția de senator al României

Gabriel Oprea și-a dat demisia din funcția de senator ca urmare a protestelor organizate joia trecută în București. Demisia a fost depusă la Biroul Permanent al Senatului României și va intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2016.

gabriel opreaGabriel Oprea a cedat și a demisionat. Generalul și-a depus demisia din funcția de senator astfel că DNA poate cere acum Președintelui României, acordul pentru începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină care făcea parte din coloana oficială a vicepremierului.

Demisia mea încheie lanțul deciziilor pe care le-am luat cu singurul scop de a se da curs acțiunilor în justiție, acțiuni pe care nu le-am obstrucționat niciodată. Am totuși credința fermă că orice om rațional înțelege că sunt cu totul nevinovat și că, după ce justiția se va pronunța, va înceta și acest val de agresiuni la care am fost supus de atâta amar de vreme“, a scris Gabriel Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Gabriel Oprea susține că plătește pentru că a avut curajul să vorbească despre interesul național, armată, biserică și tradiții.

“Plătesc, de fapt, pentru că am îndrăznit să vorbesc despre interesul național, despre valori tradiționale, despre Armată și Biserică, pentru că am îndrăznit să pun tricolorul românesc în Ținutul secuiesc, pentru că am încurajat arborarea drapelului. Iată că tot ceea ce am făcut din suflet și dintr-un patriotism sincer, așa cum am fost educat în familie și în Armată, se întoarce acum împotriva mea. Eu știu că am fost mereu un om corect. Nu am furat, nu am luat mită, nu am făcut afaceri ilegale. (…) Am fost verificat de zeci de ori și mereu concluziile au fost clare: am respectat legea, iar averea mi-am făcut-o pe căi cinstite și verificabile. (…) Toți cei care mă cunosc pot confirma că am susținut Justiția, l-am susținut pe președinte, fie că a fost vorba de Traian Băsescu sau de Klaus Iohannis, pentru că am crezut în ideea națională. Puteți să-i întrebați pe cei doi președinți și pe toți cei care au condus sau conduc DNA, SRI și SIE care a fost atitudinea mea în acești ani de când sunt în politică. Vă asigur că am luat mereu deciziile bune pentru țară și că i-am susținut necondiționat atunci când a fost vorba despre interesul României. Și de-atunci, asaltul. Ca la manual: elaborat, planificat și coordonat după toate regulile propagandei, cu atacuri, cu denigrări, cu minciuni, cu proteste. Demisia mea, pe care am transmis-o președintelui Senatului, i-a liniștit. Deocamdată. Însă vreau să-i anunț că românii își iubesc țara. Și chiar dacă cei mulți nu ies în stradă, asta nu înseamnă că au fost reduși la tăcere. Nu înseamnă că înghit pe nemestecate minciunile propagandei“, afirmă Gabriel Oprea.

Senatul României confirmă înregistrarea demisiei lui Gabriel Oprea.

Cererea de demisie a domnului senator Gabriel Oprea a fost depusă la Cabinetul Preşedintelui Senatului azi, 26 septembrie a.c., la ora 17.15. Cererea urmează să fie inclusă pe ordinea de zi a primei şedinţei a Biroului permanent care va analiza posibilitatea ca aceasta să fie trecută pe ordinea de zi a şedinţei plenului, pentru a deveni efectivă”, se arată în comunicatul oficial al Senatului României, remis exclusivNEWS.ro.

demisie-senator-gabriel-oprea

>