Breaking news

Gabriel Liahovici și Mădălin Mocanu, campioni la dublu masculin la RTP

Mădălin Mocanu și Gabriel Liahovici au cucerit duminică, 19 februarie, primul turneu RTP de dublu masculin din anul 2023. Cei doi s-au impus în finală în fața principalilor favoriți, perechea formată din Marin Cucu și Irinel Răducu.

Primul turneu RTP de dublu masculin din anul 2023 a fost adjudecat de Mădălin Costinel Mocanu și Cristian Gabriel Liahovici. Desemnați favoriți numărul doi ai turneului RTP Premium, Mocanu și Liahovici au jucat în premieră împreună la dublu masculin. După un meci facil în sferturi contra perechii Vlad Pața/Christian Tutunaru, favoriții doi au competiției de tenis, au dat peste o nucă tare în semifinale, unde au fost aproape de a ceda setul doi. S-au impus în două seturi, scor 4-0, 4-3, în fața perechii formate din Adrian Pîrvu și Fleancu Tanțe. În finală au început foarte slab partida cu principalii favoriți fiind conduși cu 5-0 în primul set. S-au remontat din mers și au pierdut setul unu cu 4-6. În ciuda greșelilor inerente pentru o echipă care juca în premieră la dublu masculin, Mocanu și Liahovici și-au ridicat nivelul de joc în setul doi unde s-au impus cu 6-3, iar în super tie-break s-au impus categoric cu 10-3. Mădălin Mocanu și Cristian Liahovici au fost recompensați cu câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un vocher RTP în valoare de 50 lei pentru Turneul Campionilor RTP la dublu masculin, câte 1500 puncte RTP și trofeele ce vor fi personalizate cu numele lor. Grație celor 1500 puncte RTP câștigate, Mădălin Mocanu redevine lider al clasamentului de dublu masculin.

Marin Cucu și Irinel Răducu, desemnați principali favoriți ai turneului de dublu masculin, grație clasamentului lui Marin Cucu, au început în forță finala, au condus cu 5-0, au câștigat primul set cu 6-4, s-a relaxat apoi în setul doi și în super tie break au greșit la început și nu au mai avut timp să recupereze. Astfel că au pierdut finala în trei seturi și primesc în dar câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor, câte 50 lei voucher RTP pentru RTP Finals 2023 la dublu masculin și trofeele finaliștilor ce vor fi personalizate cu numele lor. Cele 1100 de puncte RTP primite pentru finală, nu-l ajută pe Marin Cucu să rămână pe primul loc în clasamentul RTP de dublu masculin. Irinel Răducu, debutant în circuitul RTP, va urca direct pe locul cinci în clasamentul de dublu masculin al RTP.

Primul turneu de dublu masculin de categorie RTP Premium a reunit la start 11 echipe, iar trei jucători au debutat în premieră la RTP: Irinel Răducu, Marius Marincea și Vlad Iliescu.

>