Breaking news

Gabriel Liahovici a cucerit primul său titlu de categorie RTP Premium

Gabriel Liahovici a câștigat duminică, 29 octombrie 2023, turneul RTP PREMIUM CUP, organizat la Club Sportiv Galaxy din București, după ce s-a impus în finală în fața lui Andrei Gherasim.

Gabriel Liahovici, desemnat al șaptelea favorit al turneului RTP PREMIUM CUP, a reușit să-și adjudece al treilea titlu RTP la simplu masculin, în 2023, ajungând la un total de 7 trofee RTP, dintre care 5 la simplu și două la dublu. Duminică, Liahovici a reușit dubla, si la simplu și la dublu. La doar o oră de când a câștigat finala de dublu alături de Andrei Gherasim, cei doi au devenit adversari în finala de simplu. Deși sunt prieteni și în ultimele două luni s-au antrenat împreună, în finală, nu l-a menajat deloc. S-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-1 și își trece în palmares primul titlu RTP Premium din 2023. Pentru această reușită, Gabriel Liahovici a fost recompensat cu 300 lei, un voucher RTP de 50 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de șosete. Dar și 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP, 1500 puncte RTP și trofeul RTP PREMIUM CUP.

Andrei Gherasim era cât pe ce să nici nu joace la simplu, din cauza unor probleme de sănătate. Cu o jumătate de oră înainte de începerea primului meci, a anunțat RTP că nu poate juca la simplu din cauza stării febrile și a stării de vomă din timpul nopții, precizând că din respect pentru partenerul de dublu, ar încerca să joace măcar acolo. La insistențele Președintelui RTP, Andrei Gherasim a venit și la meciul de simplu și cu un efort considerabil, a reușit să-l câștige. Deși starea de rău persista, în sfertul de finală, Andrei Gherasim și-a luat revanșa în fața lui Adrian Valy Iftinca, la capătul unui meci fabulos și spectaculos, terminat în set decisiv, pe muchie de cuțit. Însă în finală nu a reușit să-l învingă și pe bunul său prieten, Gabriel Liahovici. Pentru finala RTP Premium, Andrei Gherasim a fost răsplătit cu 250 lei, un voucher RTP de 50 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 1100 puncte RTP și trofeul de finalist ce va fi personalizat cu numele său.


Ultimul turneu RTP Premium din anul 2023 a reunit la start 26 de jucători, dintre care doi și-au făcut debutul la RTP: Claudiu Andrei Popa și Sorin Branciog.

Toți jucătoriI participanți la RTP PREMIUM CUP 2023, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.

>