Breaking news

Gabriel Liahovici a câștigat a doua ediție a RTP OPEN, Grand Slamul RTP

Gabriel Cristian Liahovici a cucerit, duminică, 21 mai 2023, a doua ediție a Grand Slam-ului RTP, desfășurat la Club Sportiv Galaxy din București. 85 de jucători a reunit la start RTP OPEN 2023, turneu de tenis de câmp, desfășurat pe parcursul a două zile, 20-21 mai 2023.

Gabriel Cristian Liahovici, a cucerit duminică, cel mai mare și cel mai improtant turneu din cadrul circuitului RTP. Cu șase victorii reușite în două zile, Gabriel Liahovici devine al doilea jucător RTP care își trece în palmares un titlu de GRAND SLAM RTP. În finala de duminică, Gabriel Liahovici a avut de furcă cu Adrian Căruceriu. Favoritul 12 al turneului, a fost surprins de nivelul de joc al brașoveanului care a început ambele seturi, cu break. Deși finala s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră și 13 minute de joc, meciul a fost mult mai strâns în teren. Cele 3000 de puncte RTP primite pentru câștigarea RTP OPEN 2023, îl urcă în premieră pe Gabriel Liahovici pe locul 8 RTP, în clasamentul de simplu masculin, cu un total de 8500 de puncte. În plus, pe lângă cele 3000 de puncte, Gabriel Liahovici a primit și un premiu în valoare de 650 lei, un voucher RTP în valoare de 650 lei cu valabilitate 365 de zile, cutia cu șosete de la Laboratorul de șosete, sticla de vin de la Crama Oprișor, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023 și trofeul de Grand Slam ce va fi personalizat cu numele său. Este primul trofeu cucerit în 2023 la simplu masculin, de către Gabriel Liahovici, în anul 2023 și al treilea trofeu RTP din acest an după cel de la dublu masculin la TP PREMIUM OPEN din 19 februarie și cel pe echipe la RTP CUP din 9 aprilie 2023.

Adrian Căruceriu, desemnat cap de serie numărul 31 la Grand Slam, a reușit un parcurs aproape perfect. În finală a jucat la un nivel neașteptat de bine, fiind felicitat pentru jocul său, de către Gabriel Liahovici, căruia i-a făcut două break-uri. Fost lider RTP, câștigător a trei turnee RTP, două de categorie RTP 1000 și Turneul Campionilor RTP în anul 2021, prin prima finală de Grand Slam, jucată, Adrian Căruceiru dovedește odată în plus faptul că este un jucător extrem de combativ, care pune probleme tuturor jucătorilor, indiferent de nivelul lor de joc. 450 lei, n voucher de 350 lei, trofeul finalistului, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 50 lei pentru RTP FINALS 2023 și 2500 puncte RTP, sunt recompensele pentru Adrian Căruceriu.

În cadrul RTP OPEN 2023 și-au făcut debutul în circuit, 10 jucători: Dorin Neamțu, Vladimir Chifa, Dragoș Ionel, Arcalianu Adinel, Andrei Bălintescu, Mihai Băescu, Cătălin Voinea, Michael Grecu, Rublinschi Adrian și Eduard Predescu. Andrei Bălintescu a ajuns în semifinale iar Rublinschi Adrian a în sferturi de finală.

Mihai Ursescu a reușit să spargă gheața chiar la Grand Slam, unde a reușit prima sa victori în circuitul RTP, după 9 înfrângeri consecutive.

Alin Igescu, cu o singură victorie în palmares, a reușit o performanță notabilă, a acces în sferturi de finală după ce în optimi l-a eliminat pe Luchian Cincu, favoritul doi al turneului.

Constantin Bărcănescu, deși accdientat în semifinala RTP 1000 din 14 mai, a venit la Grand Slam și în ciuda durerilor foarte mari, a reușit să își onoreze statutul de al cincilea favorit, reușind să acceadă în semifinale unde a cedat cu greu în fața lui Adrian Căruceiru.

Toți jucătorii participanți la Grand Slamul RTP, au primit la începutul primului lor meci, câte o medalie personalizată cu numele lor, medalii pictate manual.

Pentru că turneul s-a desfășurat și în data de 21 mai, când ortodocșii celebrează Sfinții Constantin și Elena, Crama Oprișor, sponsorul RTP, a oferit jucătorilor care au plărăsit competiția în primul tur, dar și semifinaliștilor, finalistului și Campionului RTP OPEN, câte o sticlă de vin cu cu numele Sfinții Constantin și Elena, face parte din Colecția Cupola Sanctis a Cramei Oprișor.

>