Breaking news

Gabriel Cristian Liahovici a câștigat turneul RTP PREMIUM OPEN 2022

Gabriel Cristian Liahovici a cucerit duminică, 2 octombrie, prima ediție a turneului RTP PREMIUM OPEN, primul turneu din istoria RTP de 2500 de puncte.

Gabriel Cristian Liahovici, aflat la a treia participare la un turneu RTP, a bifat cinci noi victorii într-o singură zi și își trece în palmares al doilea titlu RTP. În finala turneului RTP PREMIUM OPEN, Cristian l-a învins în finală pe Constantin Bărcănescu, în minim de seturi. Pentru noul său succes în circuitul RTP, Gabriel Liahovici a fost recompensat cu un premiu în valoare de 400 lei, trofeul campionului RTP PREMIUM OPEN, personalizat de compania Leonte Cupe și Trofee, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 200 lei și cutia cu Șosete oferită de Laboratorul de Șosete. La ceremonia de premiere, Cristian Liahovici a lăudat șosetele produse la fabrica din Craiova, spunând că sunt de o calitate foarte bună și se bucură că sunt produse de o companie românească. cele 2500 de puncte RTP primite, îl propulsează în premieră pe locul 15 RTP.

Constantin Bărcănescu, la trei săptămâni de la debutul său în circuitul RTP, a bifat prima sa finală din carieră. După un meci greu în primul tur cu fostul lider RTP, Florin Mirea, Constantin Bărcănescu a reușit în semifinale, o victorie colosală, de povestit nepoților. După ce a câștigat meciul din sferturi de finală în fața lui Robert Benga, Bărcănescu s-a ales cu o bătătură în palma mâinii drepte. A început apoi semifinala cu Alexandru Cebotar, bătătura s-a spart și durerile au devenit efectiv insuportabile, pentru că nu mai putea strânge racheta și să lovească mingea. După ce a pierdut primul set la zero, în setul doi, la scorul de 0-2, i s-a aplicat un bandaj la mână care să mai atenueze puțin durerea. A pierdut apoi încă un game și era la condus cu 3-0 în setul doi. De la acest scor s-a produs ceva incredibil. A reușit să întoarcă soarta meciului și să se impună în mod dramatic cu 4-3 în setul doi și cu 10-7 în decisiv. El era epuizat de efort și cu dureri groaznice din cauza rănii din palmă, iar Alexandru Cebotar era șocat de rezultat și nu înțelegea cum a putut pierde meciul când conducea cu 4-0 și 3-0. Pentru prima sa finală RTP din carieră, Constantin Bărcănescu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 300 lei, 50 lei voucher RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul finalistului turneului. Cele 2000 de puncte RTP primite în urcă în premieră pe locul 29 RTP.

Pentru că a fost prima ediție a turneului RTP PREMIUM OPEN, toți jucătorii au primit în dar și câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor. Doi jucători au debutat în premieră la RTP: Augustin Micu și Valentin Albăstroiu.

>