Breaking news

Gabi Luncă, din nou pe scenă, la TVR, după o pauză de 21 de ani

Gabi Luncă, din nou pe scenă, alături de Orchestra „Lăutarii”, în ediţia specială de vineri, 17 octombrie, a emisiunii O dată-n viață, transmisă în direct la TVR 1 şi TVR+, de la ora 21.00.

Gabi Lunca la tvrDupă mai bine de 20 de ani în care a preferat să stea departe de scenă şi de lumea artistică, celebra interpretă de muzică lăutărească Gabi Luncă vine din nou în faţa publicului şi cântă, alături de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău. Se întâmplă vineri seară, într-o ediţie specială O dată-n viaţă, în care telespectatorii vor asculta numai muzică lăutărească veche. Emisiunea prezentată de Iuliana Tudor se difuzează în direct în fiecare vineri seară, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 21.00.

„Ţiganca de mătase”, cum a fost supranumită în anii ei de glorie, datorită vestimentaţiei de scenă atent selectate şi a vieţii echilibrate pe care a dus-o întotdeauna, Gabi Luncă aparţine generaţiei „clasice” a muzicii lăutăreşti urbane (mahala). Din 1993, artista s-a retras complet de pe scena muzicală lăutărească, vocea ei mai răsunând doar la slujbele bisericeşti. Ea a acceptat, totuşi, invitaţia echipei O dată-n viaţă şi oferă telespectatorilor TVR 1 un moment extrem de emoţionant.

Ovidiu Niculescu şi Nelu Ploieşteanu, Gianina Corondan şi Ion Ghiţulescu, Gabriel Coveşeanu (alias Cove) şi Panseluţa Feraru sunt cele trei cupluri de concurenţi care vin să cucerească publicul telespectator la O dată-n viaţă. Iar pentru că nu există spectacol cu lăutari fără un taraf adevărat, în platoul emisiunii îşi mai fac apariţia taraful din Mârșa şi Andrei Mihalache.

Un program gândit de îndrăgitul om de televiziune Titus Munteanu, O dată-n viaţă păstrează, şi în acest sezon, reţeta consacrată: cei mai iubiţi interpreţi de folclor fac duete remarcabile cu vedete de calibru din cele mai diverse domenii. Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, sub bagheta dirijorului Nicolae Botgros, asigură acompaniamentul emisiunii, iar personajele Floarea şi Gheorghe – actorii Maria Buză şi Marius Rizea – ne înveselesc cu momentele lor de umor. Emisiunea păstrează componenta socială, în fiecare ediţie fiind prezentate cazuri ce au nevoie de solidaritatea telespectatorilor şi care constituie, de fapt, miza pentru care vedetele acceptă provocarea Iulianei Tudor.

Credit foto: Constantin Ticu

>