Breaking news

Gabi Firea atacă în instanță decizia procurorilor de a nu-l cerceta pe Băsescu

loading...

Senatorul PSD, Gabriela Firea a atacat în instanță soluţia de suspendare a urmăririi penale date de procurori, care au hotărât să nu-l cerceteze pe Băsescu pentru șantaj, pe motiv că are imunitate.

gabi firea si basescuGabi Firea nu se lasă și cere judecătorilor să decidă dacă Băsescu poate fi cercetat pentru faptele penale și în timpul mandatului să de președinte. Și asta după ce procurorii au inoicat Constituția României, care i-ar conferi imunitate.

Parchetul general, prin procurorul de caz şi procurorul şef, a menţinut decizia de suspendare a urmăririi penale invocând o imunitate pe care o contestăm. Am invocat o excepţie de neconstituţionalitate: vrem ca judecătorii să se exprime cu privire la limitele imunităţii”, a declarat avocatul Lucian Bolcaş.

Pe 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a decis începerea urmăririi penale față de fapta de șantaj și amenințare în acest dosar. Dar a fost suspendată până la finalul mandatului de președinte al lui Traian Băsescu. 

Numai că urmărirea penală nu este pe numele lui Băsescu, ci față de faptă.

Gabriela Firea a depus în 16 aprilie o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Senatorul PSD îl acuză pe şeful statului de şantaj şi ameninţare.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu m-au vizat în mod expres, deşi din comisia de anchetă fac parte şi alţi parlamentari, din cauza faptului că subsemnata sunt purtătorul de cuvânt al comisiei. Elementul material al infracţiunii de şantaj constă, în speţă, în varianta de a nu face ceva – omisiunea de a adopta un anumit comportament sau de a acţiona într-un anumit fel….Prin ameninţarea făcută de către numitul Traian Băsescu la adresa subsemnatei şi a soţului meu, libertatea morală îmi este afectată, fiindu-mi provocate stări de nelinste şi aflându-mă în permanentă preocupare de ceea ce mi se poate întâmplă, stare ce se resfrânge în mod negativ asupra întregii mele vieţi personale şi profesionale. Traian Băsescu a înţeles să mă ameninţe şi să mă şantajeze, făcând apel la puterea pe care o are de a influenţă anumite aspecte în ceea ce priveşte situaţia soţului meu, încercând pe această cale să mă determine să renunţ la calitatea pe care o am şi să nu mă implic în anchetă desfăşurată de Comisia parlamentară. Având în vedere situaţia expusă, consider că faptele desfăşurate de către numitul Traian Băsescu au vădit caracter infracţional şi reprezintă un pericol social grav, fiind săvârşite cu intenţie. Prin raportare la temerile psihice ce mi-au fost insuflate şi prin atingerea libertăţii de a-mi exercită în mod liber calitatea de membru în comisia Nana, se impune cercetarea penală a sus-numitului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, prevăzută de art. 206 NCP şi a infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 NCP.”, se arată în plângerea penală făcută la adresa lui Băsescu.

Plângerea penală a senatorului PSD a fost depusă după ce Băsescu a declarat la Realitatea TV că: Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele.

A doua zi, în declarație oficială de la Palatul Cotroceni, Băsescu și-a continuat amenințările la adresa senatorului: Doamna Gabriela Vrânceanu-Firea, o șantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă. Că nu se putea face chitanță. Pentru un șantajist nu trebuie să știi prea multă carte. Pământul nu s-a vândut pe chitanță. Minciunile senatoarea șantajiste Firea au creat bule de dezinformare.  Îi transmit un mesaj senatoarei șantajiste Firea, aducându-i aminte că a primit o amendă penală de 1000 de lei pentru că și-a permis să șantajeze un membru CNA, și șantajul făcut la adresa președintelui consiliului județean. Are o școală bună, e crescută la școala turnătorului Felix. Nu e un atac la o femeie, e un atac la o șantajistă, la o senatoare care are pretenția să fie respectată.

Și toate astea, pentru că Senatorul PSD, Gabriela Vrânceanu Firea era membru în Comisia Nana care a descoperit că firma care a vândut proprietatea a fost înfiinţată special pentru această tranzacţie şi desfiinţată imediat după vânzare-cumpărare.

Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, fără să îndeplinească condițiile de creditare și fără să prezinte garanții bancare.
loading...