Breaking news

Frumusețea Bulgariei pe timp de toamnă: ce poți vizita în acest anotimp?

A venit toamna și deja îți este dor de concediul de vara trecută? În cazul acesta, ar fi bine să te bucuri de peisajele superbe pe care le poți admira doar toamna.

Întreaga natura pare pictată, iar temperaturile sunt potrivite pentru drumeții lungi. În continuare, îți prezentăm locurile în care poți ajunge dacă alegi excursii de o zi in Bulgaria de la O Zi Cât o Vacanță. 

Când ai fost ultima dată la mare toamna? Litoralul bulgăresc este încântător în orice anotimp și chiar dacă nu vei putea face plajă, te vei bucura de peisaje încântătoare. De asemenea, ai și posibilitatea de a vizita obiectivele turistice la care ai vrut mereu să ajungi, însă era prea aglomerat. Un astfel de exemplu este Castelul Reginei Maria de la Balchik. Acesta este de o frumusețe rară și se bucură și de o grădină botanică unică în Europa. Să mai spunem și de parcul ce imita un labirint minoic? Așadar, dacă nu ai vizitat până acum Balchik, toamna este un bun moment. De asemenea, vei putea admira și Cap Kaliakra, o adevărată minune a naturii de la malul mării. Pe site-ul Ozicatovacanta.ro, vei putea rezerva o vacanță de o zi spre Balchik, la un preț special și cu plecare pe 24.09 sau pe 09.10. 

Veliko Târnovo… mai are nevoie de vreo prezentare? Această destinație superbă din Bulgaria este vizitată anual de zeci de mii de turiști, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt români. Veliko Târnovo este situat aproximativ în mijlocul Bulgariei, iar de la București până la destinație, drumul durează doar câteva ore, astfel că poți să pleci dimineața și să te întorci seara. Ca și litoralul, Veliko Târnovo te va încânta în orice anotimp, iar toamna ca fi o adevărată splendoare. Având în vedere că este amplasat între trei dealuri, cu păduri de foioase, peisajele îți vor tăia respirația și vei avea impresia că te afli într-un tablou pictat de cel mai talentat artist. 

Nu puteam să nu îți recomandăm și două obiective turistice pe care le poți vizita cel mai bine vara și toamna, pentru a te bucura de adevărata lor frumusețe. Este vorba despre Peștera Devetashka și Cascadele Krushuna. Peștera este una dintre cele mai spectaculoase din Europa, aici descoperindu-se urme ale locuirii încă de acum 70000 ani (din Paleolitic). Interesant de menționat faptul că tavanul peșterii s-a prăbușit, iar acum locul este cu adevărat spectaculos. Este de asemenea una dintre cele mai mari peșteri din sud-estul Europei. 

Pentru a ajunge la Cascadele Krushuna, vei merge în satul cu același nume și vei vizita Parcul Natural Maarata. Mai are rost să îți spunem că peisajele sunt de o frumusețe aparte pe perioada toamnei? 

Așadar, dacă vrei să te bucuri de cele mai frumoase peisaje de toamnă din Bulgaria, alege cu încredere excursii de o zi de la Ozicatovacanta.ro. 

Sursa foto: https://www.ozicatovacanta.ro/excursie-o-zi/excursie-plevna-lovech-pestera-devetashka-cascadele-krushuna/ 

>