Breaking news

FRF modifică condițiile de licențiere a cluburilor de fotbal

Federaţia Română de Fotbal nu va mai ţine cont de datoriile pe care le au cluburile la bugetul de stat în criteriile de acordare a licenţei.

pandurii - dinamoVești bune pentru cluburile de fotbal din România. FRF relaxează condițiile de acordare a licenței, începând cu sezonul următor al Ligii I.

”În fiecare an, data limită stabilită de UEFA pentru a transmite modificările apărute în cerinţele de licenţiere este 31 octombrie. Pentru a ne încadra s-a dezbătut astăzi regulamentul de licenţiere pentru sezonul 2014-2015. Modificările de interes se referă la cerinţele pentru obţinerea licenţei pentru Liga I. Pentru cupele europene nu există modificări, UEFA are această responsabilitate. Ca urmare a dezbaterilor din această vară am propus pentru a uşura sarcina solicitanţilor de licenţă să coborâm cerinţa minimă pentru obţinerea acesteia. Astfel încât pentru obţinerea licenţei în sezonul 2014-2015 nu vom mai evalua datoriile către stat, plata impozitelor şi taxelor, aşa cum e prevăzut pentru obţinerea licenţei pentru participarea în cupele europene. Au fost mulţi conducători care spuneau de ce interesează federaţia ce datorii au cluburile către stat. Atunci am zis OK”, a declarat directorul sistemului de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru.

O altă modificare prevăzută în regulamentul de licenţiere se referă la faptul că grupările aflate insolvenţă vor primi licenţa pentru Liga I dacă au planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic până la 31 martie.

De asemenea, noul manual de licenţiere a fost modificat astfel încât un club solicitant poate obţine licenţa de Liga I chiar dacă nu este membru afiliat de cel puţin trei ani consecutiv.

>