Breaking news

FRF face campionat național de fotbal în rurual

Federaţia Română de Fotbal vrea să înființeze un campionat naţional de fotbal rural, în urma căruia să descopere noi talente care să fie mai apoi promovate la echipele de club și cele naționale.

fotbal rurualPotrivit “Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”, competiţia va fi destinată practicanţilor, atât legitimaţi, cât şi nelegitimaţi din mediul rural, echipele fiind formate la nivel de comună, din jucători/locuitori ai comunei, cu vârsta minimă de 14 ani. Regulile vor fi aceleași ca la partidele din campionatul intern și se vor desfășura pe un stadion normal.

În afară de Campionatul Naţional al fotbalului rural, FRF va lansa şi campania “Transformă uliţa în stadion”. Acest proiect va include, în faza pilot, 21 de judeţe, în cadrul cărora vor fi descoperiţi şi pregătiţi copiii din zonele rurale.

Începând din acest an, Federaţia Română de Fotbal va demara cel mai vast program competiţional dedicat fotbalului pentru toţi, “Toată România Joacă Fotbal”. Acestuia i se va adăuga programul guvernamental care prevede introducerea unei ore de fotbal pe săptămână în şcolile din România.

Astfel, profesorii de educaţie fizică şi sport, care vor dori să coordoneze clase cu profil sportiv, vor fi pregătiţi prin intermediul programului “Start Fotbal”, dezvoltat de Şcoala Federală de Antrenori.

FRF vrea crearea Campionatului Naţional al firmelor şi instituţiilor, Campionatului naţional al şcolilor-gimnaziilor-liceelor şi Campionatului naţional universitar.

FRF nu a uitat nici copiii de la grădiniță. Lor le-a pregătit un alt program intitulat “Caravana grădiniţelor, Football for fun”.

>