Breaking news

Frații Boldea, acuzați că au înșelat statul cu aproape o jumătate de milion de euro

Procurorii DIICOT îi acuză pe Boldea Mihail şi Boldea Valentin că au păgubit bugetul de stat cu suma de 450.000 de euro.

Procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, anchetează cinci persoane acuzate de crearea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

În acest scop, miercuri dimineață, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică -DSP  din municipiul Galaţi.

Procurorii spun că Boldea Mihail şi Boldea Valentin au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat si învinuiţii Bivol Mircea, Hristu George, Petrea Andrei Mădălin şi Roşu Eugen,  în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

Membrii grupării au utilizat 8 societăţi comerciale, înregistrând operaţiuni comerciale fictive cu diverse mărfuri,  cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip ”fantomă”, fapt ce a avut drept consecinţa directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat .

În sarcina învinuiţilor se mai reţine că  au indus şi menţinut în eroare instituţii de stat – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, Ministerul Mediului si Pădurilor si Ministerul Sanatatii – cu ocazia încheierii unor contracte având ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza municipiului Galati (unitati de invatamant si unitati spitaliceşti), prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale si a contravalorii prestaţiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de către societati controlate direct sau indirect de către membrii grupării.

Învinuiţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără a respecta obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 450.000 de Euro.

Deputatul Mihail Boldea se află în arest preventiv într-un dosar de înșelăciuni imobiliare.

>