Breaking news

Frăția Ortodoxă pune umărul la refacerea Mânăstirii Râmeț, afectată de un puternic incendiu

Mânăstirea Râmeţ, afectată grav de incendiul din 5 iulie 2019, primeşte sprijin din partea Frăţiei Ortodoxe “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”.

Sâmbătă, 13 iulie 2019, ajutorul a venit din partea celor 100 de români frumoși și inimoși, membri ai Frăției Ortodoxe “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință” care au intervenit pentru limitarea pagubelor produse de devastatorul incendiu din data de 5 iulie 2019.

100 de Români, o zi de lucru și totul a fost rezolvat prin dragostea nețărmurită pentru România și neamul nostru românesc de către acești oameni minunați.

Acțiunea de sâmbătă este una dintre sutele de acțiuni pe care Frăția le-a organizat și întreprins de la înființarea sa, cu binecuvântarea părintele Justin Pârvu, în 2010. Faptul că la chemarea șefului Frăției au răspuns 100 de frați și surori din toate colțurile țării este expresia pură a duhului care domnește în sânul Frăției: un duh de curată trăire ortodoxă mărturisită prin fapte, un duh de frățietate prin care trupul vlăguit al neamului românesc își poate recăpăta vigoarea faptelor de măreție de altădată.

Căci încă de la înființarea sa, Frăția Ortodoxă “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință” a trăit și a lucrat doar în umbra crucii neamului românesc și întru propășirea credinței ortodoxe strămoșești și a moștenirii voievodale pe meleagurile românești.

Astfel, chemarea în rândurile Frăției este o chemare sub armele credinței în Dumnezeu și ale încrederii în puterea neamului românesc de a se ridica din marasmul spiritual și de a păși din nou pe calea întoarcerii la Hristos.

“A fost de necrezut! Nu ne-am așteptat să terminăm tot acel imens volum de lucrări. Încă o dată am demonstrat că unitatea românilor poate rezolva orice situație, oricât de gravă. Nu ne poate opri decât propria noastră neputință! Doamne, de am fi mai mulți!!!”, a declarat Dan Ciprian Grăjdeanu – șeful Frăției Ortodoxe.

Acoperişul Mănăstirii Râmeţ din Alba a fost cuprins, vineri, 5 iulie, de un incendiu devastator. Potrivit pompierilor, focul s-a desfăşurat pe o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi.

 

>