Breaking news

Fratele lui Nicolae Vlad, ucigașul studentei japoneze, s-a sinucis în închisoare

Fratele lui Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze, Yurika Masuno, s-a sinucis în baia celulei din penitenciarul Rahova. Acesta fusese condamnat la 7 ani de închisoare pentru furt.

nicolae vladFratele lui Nicolae Vlad s-a spânzurat în baia celulei din penitenciarul Rahova, deprimat fiind de condamnarea de 7 ani primită pentru furt. Acesta a fost găsit mort de unul dintre deținuții cu care împărțea celula.

Un procuror s-a deplasat la penitenciarul Rahova pentru a efectua o anchetă care să stabilească circumstanțele în care tânărul și-a luat viața.

Fratele său, Vlad Nicolae a fost condamnat, pe 7 martie 2013, de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare pe viaţă în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane.

Curtea de Apel a decis trei condamnări pe viață pentru Nicolae Vlad pentru că a ucis-o pe studenta japoneză dar și pentru alte două crime comise.

În același dosar a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare și un polițist de la IJP Ilfov, pentru neglijență în serviciu.

Nicolae Vlad este acuzat de omor calificat, omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Rezultatele testelor ADN, confirmă faptul că Nicolae Vlad a violat-o pe japoneză după care a ucis-o în pădurea din Corbeanca.

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Vlad Nicolae a ucis-o pe studenta japoneză. Cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.
Criminalul a și violat-o pe japoneză și a jefuit-o de mai multe bunuri: un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto.

Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, era pentru prima dată în ţara noastră. Ea fusese invitată să participe la proiectul „Language s Cool”, organizat de AIESEC Craiova.

Nicolae Vlad mai este certetat și în alte șase dosare de omor și viol, printre care și în cazul femeii ucise pe 6 august la Balotești.

Decizia de azi a Curții de Apel București nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

>