Breaking news

Franţa, prima țară calificată în optimile de finală ale Mondialului de fotbal din Qatar

Franţa a devenit sâmbătă, prima țară calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. Francezii au obținut biletele pentru optimi după ce au învins Danemarca cu 2-1.

Kylian Mbappe a fost omul francezilor care le-a adus calificarea în optimi după ce a marcat ambele goluri ale victoriei Franței, primul în minutul 61 iar al doilea în minutul 86.

Danezii reușiseră să egaleze scorul în minutul 68 prin Andreas Christensen, în partida disputată pe Stadium 974 din Doha, în Grupa D, în prezența a 42.860 spectatori.

Astfel că după 4-1 cu Australia și 2-1 cu Danemarca, deţinătoarea trofeului și-a asigurat accederea în optimi. indiferent de rezultatul din ultimul meci din Grupa D pe care îl vor juca contra Tunisiei.

Miercuri 30 noiembrie, Danemarca va juca un meci decisiv cu Australia pe Al Janoub Stadium – Al Wakrah de la 17:00, iar Tunisia şi Franţa  joacă pe Education City Stadium – Doha tot de la ora 17:00.

Dacă franța a devenit prima țară ce accede în optimi la actualul Mondial, Qatar, țara gazdă este prima echipă care părăsește competiția după ce a pierdut și partida cu Senegal, scor – 3-1.

Qatar a devenit astfel prima țară-gazdă din istoria Campionatului Mondial care este eliminată din competiție după numai două meciuri!

Ambele meciuri sunt transmise în direct de Televiziunea Română.

>