Breaking news

„Fotograme în mişcare”, o poveste a regăsirii construită de Miriam Răducanu, în premieră la TVR Cultural

TVR Cultural vă invită să urmăriţi sâmbătă, 3 martie, de la ora 21.45, „Fotograme în mişcare„, un spectacol de balet de Miriam Răducanu, cu Gheorghe Iancu şi Corina Dumitrescu. Spectacolul a fost filmat în studiourile TVR şi va fi difuzat în premieră pe TVR Cultural.

Istoria acestui spectacol a început acum 20 de ani, când „Gente di Miriam” („Lumea lui Miriam”) a cucerit Piccolo Teatro din Milano. Spectacolul construit atunci de Miriam Răducanu îl avea ca protagonist pe fostul său elev, Gheorghe Iancu, şi aduna aproximativ 30 de piese coregrafice.

Cinci dintre dansurile de atunci sunt recreate acum de Miriam Răducanu împreună cu Andrei Măgălie, toată forţa artistică fiind concentrată într-un spectacol de televiziune care îi are ca protagonişti pe Gheorghe Iancu şi pe Corina Dumitrescu, prim-balerină a Operei Naţionale din Bucureşti.

Pentru Gheorghe Iancu, solo-urile din „Fotograme în mişcare” sunt interpretate din perspectiva regăsirii, imaginile evoluţiei sale scenice de acum 20 de ani însoţindu-l în interpretarea din spectacolul de televiziune filmat în studiourile TVR.

„Gânduri”, „Clipa Regăsirii”, „Personaj în negru”, „La Carnaval” şi „Ritmuri şi Cântec” sunt cele cinci momente artistice care îmbină viziunea coregrafică a lui Miriam Răducanu, abordarea regizorală a lui Andrei Măgălie şi talentul celor doi balerini în spectacolul „Fotograme în mişcare”.

„Fotograme în mişcare” va fi difuzat la TVR Cultural sâmbătă, 3 martie, de la ora 21.45 şi, în reluare, duminică, 4 martie, de la ora 14.30.