Breaking news

Fotograful Topoleanu Mircea Ioan a fost eliberat de autoritățile mexicane

Ministerul de Externe anunță că fotograful român, Topoleanu Mircea Ioan, reținut de autoritățile mexicane pe motiv că ar fi participat la un protest violent, a fost scos de sub acuzare și urmează să fie trimis în țară.

Topoleanu Mircea Ioan, reţinut la 1 decembrie în Mexic după manifestaţiile organizate cu ocazia învestiturii noului preşedinte, Enrique Pena Nieto, a fost pus în libertate.

În urma demersurilor repetate ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico, pe baza instrucţiunilor Centralei MAE, în data de 9 decembrie 2012, autorităţile mexicane au informat, telefonic, misiunea noastră diplomatică cu privire la scoaterea de sub acuzare a cetăţeanului român Topoleanu Mircea Ioan, reţinut la 1 decembrie 2012, cu ocazia violenţelor înregistrate la  ceremonia de transfer al puterii executive federale”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Externe Român.

Eliberarea românului survine ca urmare a demersurilor făcute de ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, care a transmis omologului său mexican o scrisoare prin care solicita sprijinul pentru clarificarea cu celeritate a situaţiei cetăţeanului român.

Potrivit celor comunicate de reprezentanţii Penitenciarului de detenţie, românul a fost transferat, în cursul aceleiaşi zile, în custodia Institutului Naţional de Migraţie, în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul mexican.

Ministerul de Externe precizează faptul că Topoleanu Mircea Ioan depăşise perioada legală de şedere conferită de către autorităţile mexicane.

>