Breaking news

Fostul senator PDL, Gabriel Berca, reținut de DNA pentru luare de mită

Gabriel Berca, fost senator PDL și Ministru de Interne în Guvernul Boc, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, de către procurorii DNA Bacău. Politicianul este acuzat de anchetatori că a pretins și primit 185,000 de euro de la un afacerist pentru a interveni la Guvern ca să-i acorde contracte la o primărie din județul Bacău.

gabriel bercaProcurorii DNA Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 iulie 2015 ora 12.50 și până la data de 24 iulie 2015, ora 12.50, a inculpatului BERCA GABRIEL, senator în Parlamentul României, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

„În perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, inculpatul Berca Gabriel, prin intermediul inculpatului Banu Mihai, a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru partidul din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a unui partid politic, să-şi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.
Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Berca Gabriel urmează să fie prezentat, la data de 24 iulie 2015, Curţii de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.