Breaking news

Fostul lider de sindicat Marius Petcu, va fi eliberat din arest

Marius Petcu, fostul președinte al Federației Sanitas va fi eliberat din arest prevenitv, ca urmare a deciziei magistraților Curţii de Apel Bucureşti.

marius.petcuFostul lider sindical va fi eliberat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată.

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul lui Petcu, după ce pe 8 iunie Tribunalul Bucureşti îi respinsese cererea de eliberare din arest. Decizia este definitivă.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând aproximativ 1.400.000 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană denunţătoare, posesia unui imobil situat în staţiunea Predeal, în valoare de circa 535.000 lei.

Petruc a fost prins în flagrant în 24 martie în timp ce primea mită de la un om de afaceri suma de 40.000 de euro. Pe 31 martie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Petcu.