Breaking news

Fortissimo Capital vrea să cumpere combinatul chimic Oltchim de la Râmnicu Vâlcea

loading...

Combinatul Chimic de la Oltchim, aflat în prezent în insolvență, ar putea fi salvat cu ajutorul investitorilor israelieni de la Fortissimo Capital.

oltchim - fortissimo capitalMinistrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit marţi, 3 septembrie 2013, cu Yuval Cohen, partener fondator şi manager „Fortissimo Capital”, fond de investiţii care şi-a manifestat interesul în vederea participării la procesul de privatizare al combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

La întâlnire au participat, totodată, Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE, acţionarul minoritar al Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, precum şi conducerea combinatului Oltchim, reprezentată de Armand Spiru.

PCC SE, acţionarul minoritar al Oltchim, şi fondul israelian de investiţii “Fortissimo Capital” vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului vâlcean şi au transmis, în cadrul discuţiilor, ministrului Varujan Vosganian şi administratorilor judiciari, că vor face săptămâna viitoare o ofertă în acest sens.

„Fortissimo Capital” şi PCC SE au cerut administratorilor judiciari să stabilească un termen final pentru depunerea ofertelor de privatizare pentru toţi competitorii interesaţi să investească la Oltchim.

Reprezentanţii consorţiului nou-format au arătat că sunt dispuşi să facă investiţiile necesare pentru repornirea combinatului în sistem integrat cu Platforma Petrochimică Bradu, la întreaga capacitate.

“Fortissimo Capital” este un fond privat de investiţii care investeşte, în principal, în companii publice şi private israeliene din domeniul tehnologiei şi industriei, ce au nevoie de infuzii de capital pentru dezvoltarea afacerilor.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit aproximativ 45 de milioane de euro pe pachetul deținut de stat de 54.8% din acțiunile combinatului. OTV-istul a pierdut însă licitația pentru că nu a venit cu banii licitați.

Oltchim înregistrează în prezent o situaţie financiară extrem de dificilă, concretizată în pierderi cumulate de circa 400 milioane euro şi datorii substanţiale, totalizând 580 milioane euro.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>