Breaking news

Forţele de ordine l-au încercuit pe atacatorul din Toulouse

Poliţia l-a încercuit pe suspectul din cazul atacului de la liceul evreiesc din Toulouse. Individul, suspectat că face parte din reţeaua teroristă Al Qaeda, refuză să se predea.

Bărbatul suspectat că a comis crimele din sud-vestul Franţei are 24 de ani şi este membru Al Qaeda. Miercuri, în timp ce poliţia încerca să îl determine pe atacator să se predea, s-a auzit o puternică explozie chiar în apropierea imobilului în care s-a retras acesta. Presa franceză anunţă că poliţia a încetat negocierile şi ia în calcul o altă strategie în vederea capturării criminalului.

Bărbatul de 24 de ani, care susţine că face parte din Al-Qaida, era înconjurat miercuri dimineaţă de RAID, o unitate de elită a poliţiei franceze, fiind suspectat că ar fi autorul celor şapte asasinate comise săptămâna acesta, informează Mediafax.

Claude Gueant, Ministrul de Interne al Franţei, a declarat jurnaliştilor că suspectul „are legături” cu salafişti şi jihadişti şi a „declarat că a vrut să răzbune copiii palestinieni şi să atace armata franceză”.

„De-a lungul timpului, această persoană a întreprins mai multe călătorii în Afganistan şi Pakistan”, susţine „că este mujahedin” şi “că face parte din Al Qaida”, a adăugat Claude Gueant.

Fratele suspectului a fost deja arestat, comunică autorităţile franceze. Mama atacatorului este prezentă la locul operaţiunii, însă a refuzat să intre în contact cu criminalul, a afirmat o sursă din cadrul poliţie.