Breaking news

Forţele Aeriene Române au fost dotate cu o aeronavă C-27J SPARTAN

loading...

Cea de-a şasea aeronavă de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J SPARTAN a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române. Aceasta va fi echipată pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), fiind destinată intervenţiilor sanitare şi de urgenţă.

aeronava spartan

Aeronava de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J Spartan  a fost prezentată joi, la sediul Flotilei 90 Transport Aerian, precum şi a elicopterelor IAR 330 Puma ale Forţelor Aeriene.

Ministerul Apărării Naţionale a încheiat în decembrie 2007 un contract cu firma italiană Alenia Aeronautica, parte a grupului Fin Meccanica, un contract în valoare de 217 milioane euro pentru achiziţia a şapte avioane de tip C-27J Spartan.

Contractul pentru achiziţia avionului C-27J Spartan a fost semnat între Ministerul Apărării Naţionale şi Alenia Aeronautica SpA în decembrie 2007, iar primele avioane au fost livrate in 2010. Contractul prevede achiziţia a şapte avioane de transport scurt/mediu curier şi un pachet de suport logistic iniţial care va conţine şi simulatorul de zbor. Au fost organizate şi absolvite stagii de pregătire a personalului în Italia, care au inclus instruire teoretică, instruire pe simulator şi în zbor pentru piloţii selectaţi să opereze avionul, precum şi pregătire specializată pentru personalul tehnico-ingineresc (avionică, sistem de propulsie, motoare, armament, celula)”, informează Forţele Aeriene Române pe site-ul www.roaf.ro.

Din anul 2010 şi până în prezent, avioanele de tip Spartan au efectuat mai multe misiune având un număr de peste 2.000 de ore de zbor.

La momentul încheierii contractului, firma italiană anunţa că acest tip de avion de transport a mai fost comandat de Italia, Grecia, Lituania, Bulgaria şi SUA.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>