Breaking news

Formatia de nunta. Avantaje si dezavantaje

A venit momentul mult asteptat. Totul este in mod profesionist organizat, locatia, invitatii, meniu. Tocmai de aceea, nu trebuie sa treceti cu vederea peste un detaliu foarte important, fara de care seara cea mare si-ar pierde din stralucire: ce formatie alegi pentru muzica de nunta? Muzica da tonul oricarei petreceri asa ca trebuie sa te asiguri ca la nunta ta nimeni nu va sta jos mai mult decat e necesar.

Atunci cand intra in discutie alegerea unei formatii nunta exista atat avantaje cat si dezavantaje, de aceea de cele mai multe ori atunci cand incepem organizarea nuntii noastre trebuie sa cantarim bine lucrurile si sa vedem ce ne-ar avantaja cel mai bine in materie de muzica.

Avantaje formatie de nunti: 

 • muzica live cantata de formatie de nunta profesionala ofera un plus de dinamism petrecerii, mentinand contactul permanent cu publicul, multumit ca se tine cont si de preferintele sale muzicale;
 • posibilitatea interactiunii dintre invitati si muzicieni, cu tot ce aduce bun acest aspect;
 • lipsa unei formatii poate da impresia invitatului ca ceva este artificial, ca este nelalocul lui si acest lucru l-ar putea inhiba;
 • daca esti o persoana traditionalista, careia ii place sa respecte traditiile, vei opta pentru alegerea unei formatii la nunta ta, acest aspect este valabil si pentru invitati daca acestia sunt mai traditionalisti.

Dezavantaje formatie de nunta:

 • formatie de muzica trebuie sa faca pauze asadar trebuie sa acoperiti aceste momente libere cu ajutorul unui playlist sau puteti contracta un DJ care sa puna muzica). Sunt insa unele formatii de nunta profesioniste care asigura pe perioada pauzelor muzica ambientala;
 • formatie de nunta va ocupa un spatiu mai mare intr-o sala de ceremonii
 • costurile pentru inchirierea unei formatii de nunta sunt mai ridicate;
 • sunt formatii care abordeaza doar un gen de muzica, de exemplu: muzica populara;
 • putine formatii de nunta au un repertoriu suficient de bogat care sa acopere preferintele tuturor invitatiilor tai.

formatie nunta este cea care iti creaza o atmosfera unica, deoarece muzica cunoaste diferente foarte mari intre stiluri, si este cu atat mai importanta daca este live, unde totul se intampla chiar in momentul in care tu iti sarbatoresti evenimentul. Formatia aleasa, fie ca este din Ploiesti, fie formatie nunta Bucuresti sau orice alt oras, care va canta la petrecere va avea posibilitatea sa interactioneze cu invitatii, sa simta reactiile publicului si sa continue sau sa schimba ritumul in functie de acestea.

Si numarul de invitati este un factor ce trebuie luat in alegerea unei formatii deoarece in cazul in care nunta este una micuta la care va participa doar familia si cativa prieteni atunci alegerea unei formatii doar pentru cateva ore nu isi va merita investitia.

Un alt dezavantaj cand alegem o formatie nunta este acela al costurilor care in ultimii ani au devenit destul de mari si multi dintre cei care fac nunta se vor gandi de doua ori inainte de a lua o decizie deoarece exista posibilitatea sa nu se incadreaze in bugetul de care dispun.

Indiferent ca sunt avantaje sau dezavantaje, fiecare are gusturile sale astfel incat poate alege ceea  ce considera ca este mai bine si convenabil pentru ei. Gusturile in materie de muzica reprezinta factorul principal de luat in calcul atunci cand vorbim de alegerea muzicii pentru nunta.

Daca te ai ales o formatie de nunta nu uita sa incheiati si un contract. Acesta trebuie sa cuprinda:

 • data exacta a evenimentului (ziua, luna, an, ora);
 • locatia in care se va desfasura evenimentul;
 • intervale exacte de timp pentru sosirea formatiei si aranjarea celor necesare in salon, ora la care incepe sa cante si ora la care isi incheie activitatea;
 • costul orelor suplimentare trebuie, de asemenea, specificat;
 • numarul de componenti ai formatiei si instrumentele la care acestia vor canta;
 • sa se specifice cine asigura muzica in perioada in care formatia ia pauza.
>