Florin Şerban concurează cu Roman Polanski pentru un Urs de Aur

romanpolanskiSingurul lungmetraj românesc din competiţia Berlinalei, „Eu când vreau să fluier, fluier”, în regia lui Florin Şerban, a avut premiera mondială sîmbătă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, după ce a trecut proba de foc: proiecţia rezervată juriului şi presei.

Filmul urmăreşte povestea unui tânăr de 18 ani aflat într-un penitenciar pentru minori. Cu câteva zile înainte de a fi eliberat, Silviu, care şi-a crescut singur fratele mai mic, află că mama sa, plecată mai mulţi ani de lângă ei, doreşte să-l ia cu ea în Italia. Tânărul reacţionează violent şi recurge la măsuri dramatice pentru a scăpa de sub tutela acesteia.

Din distibuţie fac parte Ada Condeescu, încă stu­dentă la actorie, George Piştereanu, la momentul filmării elev la Liceul „Dinu Lipatti”, ­a­c­u­m student la actorie, şi 15 deţinuţi de la Craiova şi Tichileşti.

Aceştia concurează cu actori mult mai cunoscuţi precum Pierce Brosnan şi Ewan McGregor, ce deţin rolurile principale  în pelicula “The Ghost Writer”, semnată de regizorul Roman Polanski.

“Eu când vreau să fluier, fluier” şi “The Ghost Writer” se află printre cele 20 de producţii care intră în cursa pentru “Ursul de Aur” la categoria “Cel mai bun film”.

>