Breaking news

Florin Piersic împlinește azi 77 de ani, dar actorul nu dorește să fie sărbătorit

Florin Piersic, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actor români împlinește azi venerabila vârstă de 77 de ani. Marele actor va urca pe scenă azi, pentru a juca în piesa “Străini în noapte”, acesta fiind modul lui de a sărbători aniversarea.

florinpiersicFlorin Piersic spune că nu îi arde de aniversare azi și că nu vrea să fie sărbătorit și asta din cauza faptului că în ultima perioadă a pierdut mulți oameni dragi precum Iurie Darie și Sergiu Nicolaescu.

Până anul trecut, pe 27 februarie eram la Cluj, în oraşul meu natal, alături de soţia mea, Ana, pe care o iubesc enorm, alături de copii, de nepoţi, de prieteni, de oameni apropiaţi şi dragi mie, care au făcut din aniversările mele o adevărată sărbătoare şi bucurie. Dar anul acesta nu-mi mai arde de petrecere. Sunt marcat de pierderea unor colegi şi prieteni la care am ţinut enorm. Sunt mulţi amici de-ai mei printre cei care au plecat recent din această lume, iar asta mă întristează şi îmi măreşte în această perioadă starea de sensibilitate. Sunt momente când mi-e greu să răspund la telefon când sună, pentru că mi-e teamă să nu primesc altă veste rea legată de cei care îmi sunt apropiaţi. Aşa că am decis să vin de ziua mea la Bucureşti şi să fiu aproape de publicul meu drag. Voi avea două reprezentaţii cu spectacolul “Străini în noapte”, în regia marelui maestru Radu Beligan.”, a declarat Florin Piersic pentru Libertatea.

„Străini în noapte” este o comedie romantică, în care se îmbină răsturnările de situaţie, minciuna şi seducţia, dar şi o lecţie despre trecerea timpului. Florin Piersic dă viaţă personajului Pierre, un om care simte că nu a reuşit să realizeze tot ce şi-a propus în viaţă, iar Medeea Marinescu o joacă pe Julietta, o femeie care ştie ce vrea.

Florin Piersic se bucură însă pentru vremea primită din Republica  Moldova, de la Președintele Nicolae Timofti, și anume că va primi cetățenia moldoveană.

Actorul a primit de-a lungul carierei sale numeroase titluri și distincții care îi recunosc talentul

Pentru contribuţia adusă dezvoltării teatrului şi cinematografiei româneşti Florin Piersic a fost decorat pe 30 mai 2002 cu Ordinul naţional Steaua României în grad de Cavaler, iar în 2009 i-a fost decernat un premiul pentru întreaga carieră la “Festivalul Internaţional de Film Transilvania”(TIFF).

Actorul a primit titlul de “Cetăţean de Onoare” al mai multor oraşe din România – printre care Bacău, Cluj-Napoca, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti şi Galaţi.

În 2011, Cocor, Teatrul Metropolis şi Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti au organizat lansarea proiectului “Walk Of Fame”, în cadrul căruia actorul Florin Piersic a primit o stea în spaţiul dedicat artiştilor români.

Rolul care a rămas însă întipărit în mintea românilor este cel interpretat în seria de filme Mărgelatu: “Drumul oaselor” (1980), “Trandafirul galben”(1982), “Misterele Bucureştilor” (1983), “Masca de argint” (1985), “Colierul de turcoaze” (1986) şi “Totul se plăteşte” (1985).

Astfel că din 2012, cinematograful din Cluj poartă numele actorului Florin Pieric. În plus, în incinta sa a fost deschisă şi cafeneaua “La Margelatu”.

La capitolul regrete se numără faptul că nu a descoperit elixirul tinereţii, întrucât Florin Piersic își dorește să trăiască veşnic.

>