Breaking news

Florin Mergea și Rohan Bopanna, în optimi la dublu la turneul din Madrid

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat, luni, în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis ATP Masters 1000 de puncte de la Madrid , dotat cu premii totale de 4.185.405 euro.

Florin Mergea - Rohan BopannaFlorin Mergea și-a învins fostul coechipier cu care în 2014 ajungea până în semifinale la Roland Garros, pe croatul Marin Draganja.

Perechea româno-indiană s-a impus luni, în prima rundă la Madrid, în fața cuplului croato-finlandez Marin Draganja/Henri Kontinen.

După o oră și 27 de minute de joc, Mergea și Bopana s-au impus cu scorul de 5-7, 7-6 (5), 10-6.

În super-tiebreak, Mergea și Bopanna au fost conduși cu 4-2, dar au reușit să întoarcă scorul și să câștige lejer.

Cuplul româno-indian și-a asigurat un cec de 16.130 euro și 90 de puncte ATP, iar în optimi va înfrunta cuplul francez Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin (cap de serie nr. 8).

La Madrid, pe tabloul principal de dublu masculin se mai află și Horia Tecău care joacă alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi sunt favoriții numărul patru ai probei de dublu, urmând să joace direct în optimi cu învingătorii dintre Santiago Giraldo (Columbia)/Scott Lipsky (SUA) și Marin Cilic (Croația)/Viktor Troicki (Serbia).