Florin Mergea şi Philipp Marx vor juca finala de dublu a challengerului de la Roma

Florin Mergea şi Philipp Marx s-au calificat joi, în finala probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Roma, dotat cu premii totale de 30.000 de euro.

florin mergea si philip marxPerechea româno-germană formată din Florin Mergea şi Philipp Marx, a reușit să învingă în două seturi perechea formată din Andrei Golubev (Kazahstan)/Frederik Nielsen (Danemarca).

Victoria perechii româno-germane a venit rapid cu o secundă față de cea din sferturile de finală, atucă în 58 d eminute și 58 de secunde.

Mergea și Marx,  favoriţii nr. 2 ai probei, s-au impus în două seturi cu scorul de 6-2, 6-2, în fața cuplului Andrei Golubev/Frederik Nielsen.

În finală românul și germanul vor juca contra perechii germane formată din Andre Begemann și Martin Emmrich, principalii favoriți ai turneului de dublu de la Roma.

Finaliștii au asigurat un cec în valoare de 1100 de euro și 48 de puncte ATP, în timp ce învingătorii pleacă acasă cu 1900 euro și 80 puncte ATP.

Din păcate, Adrian Ungur a ratat calificarea în semifinalele probei de simplu, după ce joi a fost eliminat de argentinianul Federico Del Bonis.

>