Breaking news

Florin Mergea și Marin Draganja au câștigat turneul de dublu de la Hamburg

Florin Mergea și Marin Draganja au cucerit duminică, proba de dublu masculin din cadrul turneului ATP  500 de la Hamburg, dotat cu premii totale de 1.190.700 euro.

florin mergea si marin draganja - hamburgCuplul româno-croat și-a adjudecat duminică la Hamburg, în Germania, turneul de dublu masculin, după ce au eliminat în finală pe principalii favoriți ai probei.

Florin Mergea și Marin Dragana s-au impus în mod surprinzător, în două seturi în fața perechii formate din Bruno Soares și Alexander Peya.

Mergea și draganja și-au adjudecat primul set cu 6-4, după 33 de minute de joc. Îns etul doi, perechea româno-croată a reușit primul brake la scorul de 1-1, ca mai apoi la 3-1 să rateze două mingi de al doilea brake. Adversarii au prins curaj și la scorul de 4-3 au făcut re-brake pe serviciul lui Florin Mergea, după care au trecut în avantaj 5-4 pe propriul serviciu.

Mergea și Draganja au reușit egalarea la 5-5, după care au făcut re-brake, au urmat la serviciu și s-au impus cu mari emoții cu scorul de 7-5. Victoria și-au adjudecat-o după doar o oră și 18 minute de joc.

Este prima finală ATP 500 jucată și adjudecată de Florin Mergea și Marin Dragaja, acesta fiind cel mai bun rezultat din 2014 pentru ce doi, în afară de semifinala de dublu de la Roland Garros.

Pentru că și-au adjudecat turneul de dublu masculin de la Hamburg, Mergea și Draganja vor încasa 84.970 de euro și 500 de puncte ATP.

Florin Mergea este la al doilea trofeu în 2014, după ce a mai cucerit în acest an turneul de dublu ATP 250 de la Vina del Mar, alături de Marach Oliver.