Breaking news

Florin Mergea și Horia Tecău, victorie uriașă la Olimpiadă, S-au calificat în semifinale la dublu

Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat marți noapte, pentru prima dată în carieră în semifinalele probei de dublu masculin la Jocurile Olimpice. Mergea și Tecău sunt primii români care reușesc să se califice într-o semifinală olimpică din istoria tenisului românesc.

horia tecau - florin mergeaFlorin Mergea și Horia Tecău scriu istorie la Olimpiada de la Rio pentru tenisul românesc. S-au calificat în semifinalele probei de dublu masculin de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Au jucat într-un vacarm infernal, întrucât adversarii brazilieni erau susținuți frenetic din tribune de spectatori, dar au reușit să se impună în trei seturi și să meargă în careul de ași.

Florin Mergea și Horia Tecău au debutat cu break în partida cu brazilienii Marcelo Melo și Bruno Soares, reușind să-și adjudece primul set relativ lejer, cu scorul de 6-4.

În setul doi, brazilienii, susținuți frenetic din tribune de compatrioți, au avut un serviciu constant și au reușit să-și adjudece setul cu 7-5. Și asta pentru că Florin Mergea și-a pierdut serviciul la 6-5.

În debutul setului trei, românii au ratat trei mingi de break care i-ar fi adus în postura de mari favoriți în fața brazilienilor. Au reușit însă să facă break la scorul de 1-1 pe serviciul lui Marcelo Melo.

Ca mai apoi, la 3-1, românii să bifeze al doilea break, după ce Bruno Soares a făcut dublă greșeală. La 5-2, Florin Mergea a servit pentru meci. După ce a ratat primele trei mingi de meci, Mergea a reușit să o fructifice pe cea de-a patra și să meargă în semifinale alături de Horia Tecău.

În semifinale, românii vor juca contra perechii formate din americanii SOCK Jack și JOHNSON Steve.

Din păcate, Andreea Mitu și Raluca Olaru au fost învinse la dublu feminin în optimi de finală, de rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, cu 6-1, 6-4.