Breaking news

Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat în finala de dublu de la Olimpiada din Brazilia

Florin Mergea și Horia Tecău au adus joi, prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc. Românii s-au calificat în finala probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, grație victoriei în semifinala cu americanii Steve Johnson/Jack Sock.

horia tecau - florin mergeaFlorin Mergea și Horia Tecău, favoriții numărul cinci ai probei, s-au impus într-o oră și 15 minute în fața americanilor, în două seturi, scor 6-3, 7-5.

Românii au început excelent semifinala și au condus cu 3-0 în primul set, reușind să se impună cu 6-3.

În setul secund, americanii au fost în față grație serviciului, dar Mergea și Tecău au recuperat de fiecare dată, iar la 5-5 au reușit un break, care s-a dovedit decisiv, încheind setul și meciul cu 7-5.

Până în finală, Mergea și Tecău au trecut pe rând de argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran, cu 6-3, 6-2, de mexicanii Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela, cu 6-3, 7-6 (9), de brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares, cu 6-4, 5-7, 6-2, și de americanii Steve Johnson/Jack Sock, cu 6-3, 7-5.

În finala de vineri, Mergea și Tecău îi vor înfrunta pe câștigătorii semifinalei Marc Lopez/Rafael Nadal (Spania) — Daniel Nestor/Vasek Pospisil (Canada).

Mergea și Tecău aduc astfel a doua medalie olimpică pentru România la Rio, după ce spadasinele au reușit calificarea în finala de spadă feminin pe echipe.

Niculescu și Mergea s-au retras chiar înaintea meciului din primul tur cu spaniolii Carla Suarez Navarro/David Ferrer, fiind înlocuiți cu britanicii Heather Watson/Andy Murray.

Astfel că doar Irina Begu și Horia Tecău vor  juca la dublu mixt împotriva cuplului polonez Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot.