Breaking news

Florin Mergea a ratat calificarea în sferturile de finală la simplu la ATP Challenger Brașov

Florin Mergea a ratat calificarea în sferturile de finală la simplu la ATP Challenger Brașov, pe propriile greșeli. A început fantastic meciul cu  Julian Reister dar l-a terminat în genunchi.

florin mergeaFlorin Mergea a ratat o mare șansă de a accede în sferturile de finală ale turneului Challenger de la Brașov. Și asta după ce a avut soarta primului set în propriile mâini, dar s-a jucat cu ocaziile.

Florin Mergea a pierdut primul set cu 5-7, după ce l-a condus pe Julian Reister cu 5-1, iar la scorul de 5-4 a avut o minge de set.

Mergea a început bine primul set, reușind brake-ul la scorul de 1-1, apoi la 2-1. Însă, în mod miraculos, la scorul de 5-2, și-a pierdut serviciul și s-a tăiat precum maioneza, reușind să piardă setul cu 5-7. La scorul de 5-4, a anulat două mingi de re-brake și a pierdut singura minge de set. Iar la scorul de 6-5, și-a pierdut la zero, serviciul.

Practic, Florin Mergea a pierdut setul pe prostia lui, pentru că nu a mai fost în stare să se concentreze să își câștige măcar unul din cele trei servicii.

După eșecul incredibil din primul set, Mergea și-a pierdut de tot concentrarea în setul doi, unde și-a pierdut la zero primul serviciu. Românul s-a mai redresat cu serviciul doi pe care l-a câștigat la zero. La scorul de 2-5, a anulat neamțului trei mingi de meci. A egalat la 40-40, dar a oferit germanului o nouă minge de meci, a făcut dublă greșeală și a pierdut meciul.

Pentru accederea în turul doi, Florin Mergea va primi 6 puncte ATP și 530 de euro.