Breaking news

Florin Dragomir, cuțitul de aur al lui Chef Dumitrescu, a părăsit competiția

Proba gătitului în miniatură din ediția Chefi la cuțite difuzată de Antena 1 miercuri seară, de la 20:30, i-a aliniat pe concurenți în fața unor bancuri de lucru cu ustensile năstrușnice.

De la crăticioare mai mici decât ochiul aragazului la cuțitașe și răzătoare cât un breloc, tot instrumentarul pregătit de Gina Pistol le-a amintit concurenților de lumea copilăriei… Chefilor le-a amintit, în schimb, de una dintre cele mai grele probe de la amuletă, când au fost nevoiți să gătească folosind mini-ustensilele. ”Proba aceasta este trauma vieții mele la Chefi la cuțite” a declarat Chef Florin Dumitrescu, despre provocarea aparent amuzantă, dar care a ridicat numeroase probleme în bucătărie. Astfel, de data aceasta au fost concurenții cei care s-au chinuit să manevreze eficient toate mini-ustensilele și să-și calibreze ingredientele astfel încât preparatele finale să aibă un gust la fel de savuros ca și când ar fi gătit în condiții normale.

Battle-ul 14, care le-a cerut echipelor conduse de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu să pregătească un main course și o salată de crudități utilizând exclusiv mini-ustensile a plasat show-ul culinar Chefi la cuțite pe primul loc în preferințele telespectatorilor români, pe toate segmentele de public. Astfel, în intervalul 20:26-23:58 în care a fost difuzată emisiunea, minutul de maximă audiență de la 22:08 a adunat în fața televizoarelor peste 1,8 milioane de telespectatori. Lider de audiență pe publicul comercial, Chefi la cuțite a condus topul cu o medie de 8.4 puncte de rating și 28.3% cota de piață, în vreme ce Pro TV se clasa pe locul al doilea cu 6.3 puncte de rating și 21.3% cota de piață. La orașe, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 8.1 puncte de rating și 21.5% cota de piață, Pro TV clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 6.1 puncte de rating și 16.1% cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 7.5 puncte de rating și 20.2% cota de piață, Pro TV ocupând locul al doilea cu 7.3 puncte de rating și 19.7% cota de piață.

Degustătorii serii au fost 11 scriitori, verdictul juraților aducând, însă, a doua filă a egalității incomode în cartea sezonului 10 Chefi la cuțite. Chef Bontea și Chef Dumitrescu au obținut același număr de farfurii, fiecare fiind nevoit să-și trimită câte trei concurenți la duel, în vreme ce Chef Scărlătescu a intrat cu întreaga echipă la proba eliminatorie. Chef Bontea i-a ales pe Gabriel Drăgușanu, Gigi Nicolae și Florica Boboi pentru această probă, iar Chef Dumitrescu i-a nominalizat pe Brigitta Gheorghe, Florin Dragomir și Ștefania Pop. Plecarea serii a fost una dureroasă pentru Florin Dumitrescu – concurentul căruia în preselecții i-a acordat cuțitul de aur, Florin Dragomir, a părăsit competiția după ce a pregătit o farfurie de doar 3 puncte. ”Este o greșeală asumată, dar pe care nu o voi mai face. Totodată, este o greșeală ce mă motivează ca eu, cândva, să reușesc să-i dovedesc lui Chef Dumitrescu că nu este pentru prima oară în viața mea când am gătit acest preparat – însă a fost o zi proastă azi pentru mine și nu l-am executat corect”, a declarat Florin Dragomir. Săptămâna viitoare, ies scântei la bancurile de lucru: concurenții strâng rândurile pentru noi confruntări culinare, căci semifinala bate la ușă! Nu în ultimul rând, Chefii nu și-au epuizat amuletele, ceea ce anunță lupte grele în bucătăria Chefi la cuțite luni, marți și miecuri, pe Antena 1, de la 20:30.

>